Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Zatiaľ nie je známe, kto bude novým štátnym tajomníkom
Zdielať na

Zatiaľ nie je známe, kto bude novým štátnym tajomníkom

Zdroj: SITA/Martin Havran

Novovymenovaný Jaroslav Baška sa ešte bude venovať protokolom o kontrole a neskôr oznámi, ktorí ľudia, zodpovední za tendre, budú musieť ministerstvo opustiť.

Zatiaľ nie je známe, kto bude novým štátnym tajomníkom na ministerstve obrany. Uviedol to pred novinármi novovymenovaný minister obrany Jaroslav Baška.

Odmietol sa však vyjadriť k tendrom, ktoré stáli kreslo jeho predchodcu Františka Kašického. Keď sa oboznámi s protokolmi o kontrole, oznámi, ktorí ľudia budú musieť ministerstvo opustiť. Kašický si myslí, že pri tendroch ide o zodpovednosť viacerých ľudí.

Kašický podľa vlastných slov strávil vo funkcii 575 dní. Práve toto trojčíslie bolo koncovým číslom jeho mobilu. "Škoda, že to nebolo aspoň číslo 999, ale toto je život," uviedol Kašický pred novinármi po odstúpení z funkcie.

Exminister je pripravený pomáhať rezortu a Slovensku z inej pozície. Nechcel sa však vyjadriť, či má byť slovenským veľvyslancom v Bruseli pri NATO. "Nebudem sa skrývať, život si zariadim tak, aby som jednoducho nebol doma. V mojom prípade to nehrozí," povedal. Baška uviedol, že by takúto nomináciu Kašického

Zdielať na

Najčítanejšie správy