Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Favorit sa zrazil s autobusom
Zdielať na

Favorit sa zrazil s autobusom

Smrť jedného človeka, ťažké zranenie vodiča a ľahké zranenie spolujazdca. To je výsledok neopatrnej a pravdepodobne aj bezhlavo rýchlej jazdy v obci Bodza v Komárňanskom okrese. <b>VIDEO: Dozvuk havárie Favoritu </b> Viac v Novinách TV JOJ

Smrť jedného človeka, ťažké zranenie vodiča a ľahké zranenie spolujazdca. To je výsledok neopatrnej a pravdepodobne aj bezhlavo rýchlej jazdy v obci Bodza v Komárňanskom okrese.

Pasažierom autobusu, do ktorého Favorit narazil, sa našťastie nič nestalo. Tragické následky má riskantná jazda favoritu, ktorý skončil v zavlažovacom kanále.

Tridsaťšesťročný vodič podľa svedkov ráno o štvrť na osem doslova vyletel na hlavnú cestu, bez toho, aby v križovatke čo i len pribrzdil. Vrazil do autobusu, ktorý viezol robotníkov z nočnej šichty do vedľajšej dediny.

"Ako blesk z neba, takto do mňa narazil a potom, sa aj pretočil predo mnou a potom to nasmeroval do kanála a padol dole," popisuje nám priebeh zrážky Vojtech Vajlik, šofér autobusu.

"Keď sme prišli k miestu zásahu, boli dvaja ťažko zranení vytiahnutí z vody," hovorí Tibor Hodossy z HaZZ Veľký Meder.

Okoloidúci vodič napriek tomu, že ho čakala dlhá cesta do Horných Salíb, z vraku vytiahol ťažko zraneného šoféra. Ľahšie zranenie utrpel 18-ročný mladík sediaci vzadu. Spolujazdec na prednom sedadle na nerozvážnosť kamaráta doplatil životom.

"Dvadsaťosem rokov jazdím, ešte som nemal nehodu a teraz toto. Viete, mám z toho taký šok!", zveril sa nám Vojtech Vajlik.

Len pár metrov od nešťastia stáli na autobusovej zastávke školáci, ktorým sa našťastie nič nestalo.

"To bola šupa. Veľmi som sa zľakla. Toto tu strašne ide rýchlo. Mali by 40-tku dať. Ale to je katastrofa", povedala svedkyňa nehody Jana Horváthová.

Okolnosti nehody na ceste I. triedy z Komárna do Dunajskej Stredy i totožnosť nebohého spolujazdca preveruje polícia.
Viac uvidíte v dnešných Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy