Jasno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Údajným zlodejom nákladiakov polícia dokázala ďalších 18 krádeží
Zdielať na

Údajným zlodejom nákladiakov polícia dokázala ďalších 18 krádeží

Údajnému gangu zlodejov, ktorých polícia začiatkom decembra zadržala pre krádež dvoch nákladných áut v Žiari nad Hronom, prisudzujú vyšetrovatelia ďalších minimálne 18 podobných krádeží po celom Slovensku. <b>VIDEO: zadržanie zlodejov...</b> Viac v Novinách TV JOJ

Údajnému gangu zlodejov, ktorých polícia začiatkom decembra zadržala pre krádež dvoch nákladných áut v Žiari nad Hronom, prisudzujú vyšetrovatelia ďalších minimálne 18 podobných krádeží po celom Slovensku.

Celková škoda, ktorú skupina napáchala, sa už vyšplhala na desať miliónov korún a pravdepodobne ešte porastie, informoval dnes novinárov banskobystrický krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník.

"Vyšetrovatelia obvinili niektorých členov tejto skupiny napríklad z krádeže pracovného stroja Caterpillar v Dolnom Jelenci za takmer 2,5 milióna korún," povedal Slobodník. Obvinenia podľa neho padli aj v prípade krádeží nakladača vo Zvolene alebo univerzálneho stroja UNC v Kremnici z mája minulého roku.

Gang však podľa Slobodníka kradol napríklad aj v Bratislave, Trnave, Žiline či Prešove. Okrem nákladných áut a pracovných strojov kradli na objednávku v troch prípadoch aj stavebné lešenie.

Skupina si vo väčšine prípadov rozdelila úlohy. Niektorí sa zúčastnili priamo na prepadoch, ďalší vozidla prevážali a predávali zákazníkom. Počet obvinených sa rozrástol z pôvodne siedmich na deväť a polícia predpokladá, že to nie je konečný počet. Piatich mužov stíhajú vo väzbe, dvaja sú stíhaní na slobode a o uväznení posledných dvoch obvinených z lúpeže ešte bude rozhodovať súd.

Mužom hrozia tresty od sedem do 15 rokov vo väzení. Napriek tomu, že sa niektoré krádeže a lúpeže podarilo objasniť, nie je isté, či sa podarí stroje aj vrátiť pôvodným majiteľom.

Podľa Slobodníka je možné, že boli rozobraté na súčiastky, alebo ich používajú noví majitelia na odľahlých miestach po celom Slovensku.

Viac sa dozviete v Novinách TV JOJ o 19.30.

Zdielať na

Najčítanejšie správy