Jasno
18°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Pri Štrbe havaroval autobus
Zdielať na

Pri Štrbe havaroval autobus

Dnešná havária autobusu si vyžiadala desať zranených, jeden sa zranil ťažko. VIDEO: vrak autobusu, miesto nehody

Po nehode linkového autobusu popradskej SAD skončilo v nemocnici 10 ľudí. Autobus havaroval medzi obcami Lučivná a Štrba krátko pred 7. hodinou.  Autobus zišiel v ľavotočivej zákrute z cesty na pravú stranu, kde narazil do stromu.

Pri nehode sa jedna osoba ťažko zranila. Sanitky odvážali zranených do nemocníc v Poprade, Kežmarku a Liptovskom Mikuláši, informoval veliteľ zásahu popradských hasičov Ján Marušin.

"Zdá sa, že vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy na hladkej a neposypanej ceste," uviedol riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu (ODI) v Poprade Rastislav Polakovič.

TV JOJ

Pri nehode sa ľahko zranil aj vodič autobusu. Skúška na mieste nehody nepreukázala prítomnosť alkoholu v dychu vodiča. Cesta medzi Lučivnou a Štrbou bola približne hodinu neprejazdná.

Po príchode hasičov na miesto nehody boli už všetci cestujúci von z havarovaného vozidla s výnimkou ťažko zraneného muža, ktorý sedel na prednom sedadle. "Bolo tam vážne poranenie panvy," povedal jeden zo zasahujúcich hasičov Jaroslav Hudáč.

 

Zdielať na

Najčítanejšie správy