Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Naše hraničné priechody sú v katastrofálnom stave
Zdielať na

Naše hraničné priechody sú v katastrofálnom stave

BRATISLAVA / Slovensko by chcelo byť rajom pre turistov, avšak mnohí ostanú v šoku už pri vstupe na naše územie. Hraničné priechody, ktoré sa po vstupe do únie prestali využívať, naďalej stoja na svojom mieste. Zle vyzerajú a zapáchajú.

V roku 2007, 21. decembra presne o polnoci, sa na všetkých našich  hraničných priechodoch odstránili hraničné kontroly a oslavy boli veľkolepé.

Odvtedy však naše hraničné priechody chátrajú.

Na slovensko-poľskom hraničnom priechode Lysá Poľana sa začínajú rozpadávať budovy bývalých colníc.

"Podľa mňa je to hrozné, je to pohraničie, má to tu veľký potenciál," myslí si český turista. "Predali to a ľuďom zobrali práce," hovorí miestny obyvateľ. "Druhá budova, bývalá colnica, tá je na rozpadnutie," pokračuje. Pozrite si reportáž: 

Kto sa má starať? 

Prečo je tomu tak, je otázne. Počas niekoľkých rokov sa vlastník hraničných priechodov niekoľkokrát menil.

"Komunikovali sme so starostom Rajky a vyvíjali sme tlak na to, aby to bolo odstránené. Tento priechod už patrí maďarskej strane," informoval hovorca magistrátu Bratislava Ľubomír Andrassy. O nič lepšie na tom nie je ani hraničný priechod Lysá Poľana.

Čo hraničný priechod, to iný majiteľ. Dnes sú v kompetencii obcí alebo podnikateľov, ktorí v oboch prípadoch o svoj majetok pravdepodobne nemajú záujem.

Najčítanejšie správy