Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kandidát Kňažko: Nechcem byť mdlý či mlčiaci prezident
Zdielať na

Kandidát Kňažko: Nechcem byť mdlý či mlčiaci prezident

BRATISLAVA / Prezidentský kandidát Milan Kňažko predniesol Správu o stave republiky. Najprv pomenoval veci, ktoré v súčasnom fungovaní štátu považuje za problematické. Potom sa vyjadril, čo by ako hlava štátu robil, a naopak, čo by v žiadnom prípade neurobil.

Milan Kňažko chce byť aktívny prezident

Milan Kňažko nechce byť mdlý či mlčiaci prezident. Verejne by sa napríklad zastal zdravotných sestier, ktoré za svoje požiadavky mrzli na ulici v stanoch. "Je dôležité, aby sa stal silným hlasom tých, ktorí sa nemôžu domôcť práva," vraví kandidát na prezidenta Slovenskej republiky Milan Kňažko. 

Nikdy by vraj ako hlava štátu nepodpísal zákony, o ktorých je dôvodné podozrenie, že môžu skončiť medzinárodnými arbitrážami s obrovskými škodami pre Slovensko. Tiež by nepodpísal zákony, ktoré ničia živnostníkov a drobných podnikateľov.

Harabina by znovu nevymenoval

Kňažko je odhodlaný využívať aj ďalšie právomoci a nevymenovať do dôležitých verejných funkcií ľudí, o ktorých má vážne pochybnosti. Konkrétne menoval Štefana Harabina.

Politický komentátor hovorí, že Kňažko má veľkú šancu osloviť nielen tých voličov, ktorí si pamätajú jeho odvahu z novembra 1989, ale môže byť ponukou aj pre tých, ktorí sa živia vlastnou prácou a nespoliehajú sa akúsi pomoc štátu.

"Je typickou ukážkou stredo-pravicového kandidáta so všetkými hodnotami a so všetkými predsavzatiami, ktoré sú vlastné tomuto prúdu," myslí si politický komentár Marián Leško.

Dlhoročného kolegu prišli podporiť aj veličiny z oblasti kultúry. "Milan by našiel tú odvahu pomenovať pravým menom niektoré veci," hovorí herečka Emília Vášáryová

Súvisiace články