Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Europoslankyňa Neveďalová: Pamätám si, keď v Národnej rade boli všetci k sebe slušní a priateľskí
Zdielať na

Europoslankyňa Neveďalová: Pamätám si, keď v Národnej rade boli všetci k sebe slušní a priateľskí

BRATISLAVA / Je už dobrým zvykom, že sa v rámci Ranných novín TV JOJ sa snažíme venovať aj dianiu a novinkám v Európskom parlamente. No a jednou takou novinkou, alebo skôr nováčikom, je nastupujúca europoslankyňa Katarína Neveďalová, ktorá nahrádza zosnulého Miroslava Číža.

Katarína Neveďalová ale už raz v Európskom parlamente bola, takže úplným nováčikom nie je. "Bola som europoslankyňou v rokoch 2009 až 2014," uviedla. Jej agendou bude tentokrát práca vo výbore pre medzinárodný obchod a taktiež spolupráca s Ruskou federáciou. "Boli to vlastne agendy, ktorým sa venoval aj môj predchodca, pán Číž," dodala Neveďalová. 

Uviedla, že po štrnástich rokoch je rozdiel v Európskom parlamente citeľný. V minulosti bola dokonca vyhlásená za europoslankyňu roka. "Bolo to v roku 2010 a bolo to vyhlásené za oblasť mládež a vzdelávanie," priblížila. Ako poslankyňa Európskeho parlamentu pôsobila päť rokov, potom sa vrátila na Slovensko, kde pacovala nejaký čas na Úrade vlády, no aj ako poradkyňa podpredsedu vlády pre investície a regionálny rozvoj.

V Ranných novinách sa vyjadrila aj na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku. "Pamätám si, keď NR SR bola miesto, kde boli všetci k sebe slušní, príjemní, milí a priateľskí. Aj napriek rozdielnym politickým názorom sa dokázali spolu porozprávať. Dnes je to viac škandalózne, viac osobné a útočné. Na európskej scéne sa to trocha odráža, no nie tak veľmi. Stále je to profesionálna úroveň," vyjadrila sa Neveďalová.

Viac sa dozviete vo videu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy