Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Poľskí Bonnie a Clyde sú v base! Vraždili, lebo ju to vzrušovalo
Zdielať na

Poľskí Bonnie a Clyde sú v base! Vraždili, lebo ju to vzrušovalo

KRAKOV / Bonnie a Clyde, tak nazývali v susednom Poľsku milenecký pár, ktorý ešte v roku 2011 terorizoval celú krajinu. Okrem viacerých krádeží a podvodov mali na svedomí aj tri úkladné vraždy. Rozsudok pre nich je napriek tomu šokujúci! 15 rokov za mrežami. poľský Clyde sa priznal, že všetko robil preto, aby vyplnil úchylné predstavy svojej partnerky.

Tri vraždy

Mazowsko, Gdaňsk a Nová Huta - to sú miesta, na ktorých vyčíňali dvaja chladnokrvní zabijaci, Rafael (32) a Ružena (22). Zabili spolu troch ľudí. Prvým bol vodič auta, ktorý im pritom chcel urobiť službu a odviezť ich do mesta. "Keď zaspal, udusili ho opaskom a následne jeho telo hodili do kufra auta, ktorý používali ešte nieľko týždňov," upresňuje okolnosti hovorca polície Mariusz Ciarka.

Na zoznam im pribudol vedúci podniku, u ktorého niekoľko dní pracovali, a následne aj svedka, ktorý celú vraždu videl na vlastné oči. "Dohodli sa, že vykonajú ďalšie vraždy. Najskôr ho Ružena začala biť, potom rafael zobral nôž a smrteľne ním muža zranil," opisuje priebeh hovorca Odvolacieho súdu v Krakove Wojciech Dzuban.

Už sú v base

Páchateľov dolapila polícia už po 3 mesiacoch. Poľského Bonnie a Clyda zadržala a tí sa takmer okamžite ku všetkým vraždám priznali. Muž však tvrdil, že k zabíjaniu ho naviedla práve jeho partnerka. "Hlavnú úlohu hrala práve Ružena, ktorá svojho milenca nahovárala. Vzrušovala ju smrť a on sa ju snažil len uspokojiť," ozrejmuje hovorca polície Ciarka.

Prokurátor oboch páchateľov obvinil z obzvlášť závažného zločinu niekoľkonásobnej vraždy. Súd v Kielcach im obom vymeral 15-ročný pobyt za mrežami. "Prokurátor sa voči trestu odvolal. Krakovský odvolací súd zmenil pôvodný rozsudok a obom vrahom vymeral doživotný trest bez možnosti odvolať sa," uzavrel hovorca odvolacieho súdu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy