Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Španieli vydali na Máriu (24) zatykač, podozrivá z vraždy ostáva doma
Zdielať na

Španieli vydali na Máriu (24) zatykač, podozrivá z vraždy ostáva doma

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Mária, ktorú španielska polícia podozrieva z vraždy jej dlhoročného priateľa, je stále v rukách slovenskej polície. V utorok sa sama prihlásila. Španieli chcú, aby ju naša polícia vydala na trestné stíhanie. Zatiaľ zostáva doma na Slovensku.

Návrat do Španielska?

Mária sa po úteku z letoviska sama v utorok prihlásila na polícii v Novom Meste nad Váhom. Podľa vyjadrení ľudí z jej okolia sa dievča obáva o svoj život. To, či je zodpovedná za vraždu svojho bohatého expriateľa, stále nie je isté.

Slovenskí policajti dostali od španielskych kolegov zatýkací rozkaz. Mladá žena, ktorá je podozrivá z brutálnej vraždy, by mala byť vydaná naspäť do Španielska a vypočutá tamojšími vyšetrovateľmi. Máriu môže slovenská polícia zadržiavať ešte ďalších 24 hodín. Potom bude premiestnená do predbežnej a následne vydávacej väzby. Ak nenastanú iné okolnosti, na slobodu sa už zrejme nedostane.

Príbuzní neveria

"Dňa 8. apríla nám bol doručený zatýkací rozkaz. Na jeho základe vykonáva Krajská prokuratúra v Trenčíne predbežné vyšetrovanie," povedal hovorca KP PZ Marián Sipavý. Právny zástupca podozrivej sa k celému prípadu nevyjadruje. "Sme povinní zachovať mlčanlivosť," povedal Michal Filip z advokátskej kancelárie zastupujúcej Máriu.

Mladú modelku podozrieva španielska polícia z toho, že v tamojšom letovisku zabila svojho bývalého priateľa - obchodníka zo zlatom. Aféra okolo hľadanej Slovenky, ktorá mala zastreliť svojho bývalého milenca vyvolala v jej rodnom regióne poriadny rozruch. Tí, ktorí ju poznajú, nechcú veriť tomu, že drobná blondínka je chladnokrvná vrahyňa. "Bavil ju život. Vôbec by som to do nej nepovedala, že by to urobila," povedala kamarátka Petra.

"Mária by neublížila nikomu. Bála sa aj pavúka a nie aby komusi, ale... Viete ako to je, keď sa človek bráni a keď ide o život, tak spraví všetko," hovorí Máriin otec, ktorý však verí v nevinu dcéry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy