Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Fín sa z Dúhovej rodiny domov nevrátil, pátra po ňom polícia
Zdielať na

Fín sa z Dúhovej rodiny domov nevrátil, pátra po ňom polícia

Počuli ste o Dúhovej rodine? Je to celosvetové stretnutie ľudí z rôznych krajín, no najmä rôznych kultúr, ktoré trvá asi 3-4 týždne. Naposledy sa stretli tu u nás, na juhu stredného Slovenska. Jeden z nich sa však domov už nevrátil. Slovenská polícia pátra po nezvestnom mužovi z Helsínk.

Domov neodcestoval

Vystriedalo sa tu 3 až 4 tisíc ľudí z celej Európy, ktorí vyznávajú neformálny spôsob života spätý s prírodou. Jedným z nich bol aj 30-ročný občan Fínska. Niektorí ľudia sem prichádzali po skupinkách, no 30-ročný Lauri z Fínska na Slovensko údajne pricestoval sám. Posledný kontakt s rodičmi mal 20. júla, odvtedy sa im neozval.

Stretnutie Dúhovej rodiny sa oficiálne skončilo túto sobotu, ich syn však domov nepricestoval, cez ambasádu preto včera nahlásili jeho nezvestnosť. Policajti zistili, že nezvestný muž do tábora prišiel.

Užíva antidepresíva

Našli tam totiž jeho stan, osobné veci, telefón, doklady, ale aj antidepresíva, ktoré mal užívať. Bez nich vraj môže mať aj sklony k sebapoškodzovaniu. Včera policajti prepátrali asi 7 kilometrový úsek, zamerali sa hlavne na lesy a lúky blízko táboriska.

Niekoľkohodinová pátracia akcia policajtov z RS, zachránárov z Gabčíkova a dobrovoľníkov neskončila úspešne. Nezvestného muža nenašli.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy