Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po návšteve ministrov skončila celá trieda v karanténe: Roman Mikulec mal pozitívny PCR test
Zdielať na

Po návšteve ministrov skončila celá trieda v karanténe: Roman Mikulec mal pozitívny PCR test

BRATISLAVA / Pre pozitívny PCR test ministra vnútra Romana Mikulca, skončila celá trieda v karanténe. Nevinná návšteva školy pri dodržaní opatrení spôsobila, že niektoré deti poslali zo školy domov. Dištančne sa budú učiť len preto, že sa 1. februára naživo stretli s ministrom, ktorý po návšteve absolvoval test na koronavírus, žiaľ, s pozitívnym výsledkom.

Žiaci 4.B triedy, zo základnej školy z Trnávky v Bratislave, na vlastnej koži pocítili, ako málo dnes stačí na to, aby vznikol problém. Politická návšteva totiž ich rodičov zrejme na druhý deň nepotešila. Dospelí respirátory, deti rúška, minister školstva aj respirátor aj rúško. Stretnutie v triede, pri ktorom minister vnútra deťom potriasal rukou. Pri spoločnej fotke väčšina detí rúška nemala. Všetko prebehlo hladko. Návštevníci sa dokonca pred akciou otestovali. "Výsledky všetkých členov delegácie, vrátane ministra vnútra boli negatívne," vysvetlila Barbara Túrosová, hovorkyňa ministerstva vnútra.

Čo čert nechcel, minister sa chystal na služobnú cestu a tak po návšteve išiel na PCR test. Výsledok bol pozitívny. "Zdravotný stav ministra je dobrý, momentálne pracuje z domu, v rámci možností, ktoré mu takáto karanténa a teda home office umožňuje," dodala Túrosová. "Ja som trikrát zaočkovaný a tým, že som mal respirátor, tak okrem výnimky, ani nemusím ísť do karantény," vyjadril sa aj minister školstva Branislav Gröhling. "To je aj môj prípad, keďže som tam včera bol, ale všetci nosíme respirátory, všetci sa správame veľmi opatrne a všetci sledujeme svoj zdravotný stav," dodal Martin Chren, starosta mestskej časti Bratislavy Ružinov.

Lenže dnes už stačí 5 minút, aby ste boli považovaní za úzky kontakt. A tak napriek dodržaniu všetkých opatrení, v utorok, 2. februára, dostalo 13 detí, no najmä ich rodičia, smutnú správu. "Ministerstvo školstva nás teda informovalo, že pán minister je pozitívny, deti sme teda umiestnili do karantény," dodal riaditeľ školy, Lukáš Srnka. V zmysle školského covid automatu, riaditeľ nemohol rozhodnúť inak. V tejto situácii je tak veľkým šťastím, že sa návšteva politikov dotkla len jednej triedy. "Dostali aj ospravedlnenie na škole od pána Mikulca, pevne verím, keďže tam aj boli dodržané všetky bezpečnostné opatrenia počas stretnutia, že sa nič zlé nestane," dodal Chren. Ostáva už len dúfať, že deti zvládnu karanténu v zdraví. Skončiť by sa im mala tak ako ministrovi, o 5 dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy