Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ani režim OTP neprilákal lyžiarov na svahy. Turisti čakali príliš dlho a odišli radšej do zahraničia
Zdielať na

Ani režim OTP neprilákal lyžiarov na svahy. Turisti čakali príliš dlho a odišli radšej do zahraničia

VYSOKÉ TATRY / Ani stredajšia zmena v opatreniach neprilákala do Vysokých Tatier viac turistov. Podnikatelia sú síce vďační za to, že môžu mať otvorené prevádzky, no hovoria o obrovskom chaose. Telefóny na recepciách síce vyzváňajú, ale recepčné slúžia skôr ako informačná kancelária a pobyty si nakoniec hostia aj tak nezarezervujú.

Vo Vysokých Tatrách sa to po uvoľnení opatrení, čo sa návštevnosti týka príliš nezmenilo. A to sa aj príroda snaží, aby vyšla všetkým návštevníkom v ústrety. "Za tie prvé štyri dni sa žiadny zázrak nekonal uvidíme, čo tie dni najbližšie," povedal hovorca TMR Marián Galajda. 

Hotel v Novom Smokovci je od stredy je prázdny. Režim OP+ mnohých hostí demotivoval. K dvom očkovacím dávkam potrebujú ešte test, tak mnohí svoj plánovaný výlet do Tatier zrušili. 

"Reagovali, že pre nich je to prekážka dať sa ešte otestoval a je to zásah do rozpočtu, lebo tie testy na poslednú chvíľu majú všelijaké ceny," uviedla riaditeľka hotela Katarína Danišková. "Musela som zaplatiť test lebo som iba dvakrát očkovaná," povedala turistka z Bratislavy. 

Dva roky pandemickej únavy sa už odzrkadlili na ochote ľudí prispôsobovať sa stále novým opatreniam. "Často tomu nerozumejú ani samotní hoteliéri," povedala riaditeľka OOCR Vysoké Tatry Lucia Blašková. 

Pozreli sme sa aj na lyžiarske svahy, je síce pravdou, že posledné dni je tam hlavným problémom silný vietor, no vleky ktoré fungovali preplnené neboli. Každý, kto vstúpi na svah, preukazuje sa covid pasom. Bez neho do strediska nikoho nepustia. 

Tatry, alebo presnejšie povedané hotely sú prázdne aj preto lebo, lebo ľudia veľmi dlho čakali na to, ako sa budú opatrenia vyvíjať a medzitým odišli do zahraničia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy