Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Muž mal fyzicky týrať ženu aj tri malé deti. Podľa polície sa nejedná o trestný čin
Zdielať na

Muž mal fyzicky týrať ženu aj tri malé deti. Podľa polície sa nejedná o trestný čin

HUMENNÉ / Manželku bil palicou a krutému správaniu otca neunikli ani ich tri deti. Rodinu podľa polície týral aj psychicky. Deťom vypínal televízor a vyháňal ich z domu. Posledný útok 38-ročného muža bol taký surový, že ženu museli hospitalizovať. Polícia ho obvinila zo zločinu týrania. Od apríla je vo väzbe a v týchto dňoch si vypočul verdikt súdu, podľa ktorého v tomto prípade nejde o trestný čin.

Obvinený muž sa mal k svojej rodine neľudsky správať už roky. Krutému správaniu otca sa nevyhli ani jeho tri malé deti. "Niekto hovorí, že je to pravda, že ju bil niekto hovorí, že nie. Neviem," uviedla miestna obyvateľka. 

"Žene vulgárne nadával, bil ju rukami i palicou. Ani jeho deti neunikli krutému správaniu otca, bil ich, vypínal im televízor, kričal na nich a vyháňal ich z bytu," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Deti sú vo veku 12, 9 a najmladšie má iba dva roky. Po poslednom útoku palicou museli ich mamu previezť do nemocnice. 38-ročného muža policajti zadržali a prípad začali vyšetrovať ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby.

"Vyšetrovateľom bolo mužovi vznesené obvinenie z uvedeného zločinu, zákon stanovuje trest odňatia slobody na tri až pätnásť rokov," uviedla Ligdayová. 

"Ten súd je zbytočný, lebo on nič neurobil. No dobre, jednu facku jej dal nech nepije a nech sa stará o deti," povedal sused obžalovaného muža. 

Hoci podľa polície malo k takémuto správaniu dochádzať už od roku 2000, na Okresnom súde v Humennom si v týchto dňoch vypočul rozhodnutie, ktoré zrejme nik nečakal. 

"Súd rozhodol o postúpení predmetnej trestnej veci Okresnému úradu Humenné pretože v žiadnom prípade nejde o trestný čin ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom proti občianskemu spolunažívaniu," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Zároveň súd rozhodol o prepustené obžalovaného na slobodu. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť. Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy