Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Neveril očkovaniu a spoliehal sa na vieru: Covidu na nemocničnom lôžku kňaz nakoniec podľahol
Zdielať na

Neveril očkovaniu a spoliehal sa na vieru: Covidu na nemocničnom lôžku kňaz nakoniec podľahol

VRANOV NAD TOPĽOU / Bol mladý, neveril očkovaniu, spoliehal sa na vieru, no nepomohlo to. Covid ho nakoniec na nemocničnom lôžku dostal. Vo Vranove nad Topľou sa navždy rozlúčili s kňazom, ktorý bol medzi farníkmi veľmi obľúbený a pre svoju farnosť toho urobil naozaj veľa.

Posledné týždne strávil mladý kňaz na nemocničnom lôžku. Medzi farníkmi bolo o ňom známe, že sa nedal očkovať. Vo svojich slovách to na poslednej rozlúčke so zosnulým kňazom spomenul aj samotný arcibiskup, vladyka Ján Babjak, metropolita Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku. "Jedno ti zazlievam, že tak predčasne odchádzaš od nás. Neveril si zdravotníkom a očkovaniu, možno že práve toto bolo príčinou tvojho predčasného odchodu," vyjadril sa Ján Babjak. 

Otec Matúš mal iba 42 rokov. Jeho odchod na druhý svet je veľkou stratou nielen pre cirkev, ale veriaci z Vranova nad Topľou prišli o svojho obľúbeného kňaza. "Otec Matúš pôsobil vo farnosti Vranov nad Topľou posledných 11 rokov, kde sa veľkou mierou pričinil aj k výstavbe chrámu," dodal Michal Pavlišinovič, hovorca prešovskej archieparchieMiesto posledného odpočinku pri chráme, o ktorý sa výrazne zaslúžil, bolo aj rešpektovaním poslednej vôle zosnulého gréckokatolíckeho kňaza. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy