Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Darovaním kvetov potešila vyčerpaných zdravotníkov na covidovom oddelení
Zdielať na

Darovaním kvetov potešila vyčerpaných zdravotníkov na covidovom oddelení

PREŠOV / Jedna z chodieb covidového oddelenia v prešovskej nemocnici sa zmenila na malé kvetinárstvo. V prísne utajenom režime tam majiteľka zatvoreného obchodíku presunula všetky kvety i výzdoby, ktoré by inak skončili v smetnom koši. Pre trvajúci lockdown ich nemá šancu predať, a preto sa rozhodla, že urobí malú radosť vyčerpaným a obetavým zdravotníkom.

"V druhej vlne sa im tlieskalo, teraz sa na nich útočí, tak aspoň také malé potešenie," vysvetlila svoje rozhodnutie obdarovať zdravotníkov majiteľka kvetinárstva, Adriána Andrejková. Pred reprofilizovaným covidovým oddelením zastavili dodávky, ale tentokrát nie so zdravotníckym materiálom, ale presťahovali sem malé kvetinárstvo. 

Za necovidovej situácie by kvetinárka chystala vianočné výzdoby pre domácnosti. Pani Adriáne bolo ľúto vyhodiť objednaný tovar, ktorý teraz nemôže predávať. V sklade mala plné chladničky živých kvetov, v predajni množstvo vianočných ozdôb. A tak sa ošumelá nemocničná chodba zmenila na priestor s vianočnou atmosférou. "Takýto estetický darček to sme tu ešte nemali," reagovala na dar námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo v prešovskej nemocnici, Monika Smolnická. 

Zdravotníkov prišiel povzbudiť aj Ladislav, muž, ktorý tu pred istým časom ležal, odmietal očkovanie, skončil v umelom spánku na pľúcnej ventilácii. Takéto predvianočné povzbudenie je podľa jeho slov pre vyčerpaných zdravotníkov veľmi potrebné. Personál, ktorý končil nočnú smenu bol rád, že vidí konečne niečo optimistické, čo ich dobije energiou na niekoľko dní. "Nemám slov, že si niekto našiel čas a takto nás prekvapil. Kto nevidel covidového pacienta nevie pochopiť, že jediná cesta je naozaj vakcinácia,"  odkázala lekárka Mária Orlovská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy