Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rokovanie o Matovičových očkošekoch pokračuje. V hre je 500 miliónov eur
Zdielať na

Rokovanie o Matovičových očkošekoch pokračuje. V hre je 500 miliónov eur

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Rokovanie o Matovičových eurošekoch pokračuje už dnes. Poslanci Národnej rady tesne podporili zámer Igora Matoviča, ktorý chce presadiť 500 eurové poukazy pre seniorov, ak sa dajú zaočkovať.

Parlament už od rána pokračuje v rokovaní o návrhu Igora Matoviča. Schôdza bola z technických príčin odložená o 30 minút. Koaliční aj opoziční poslanci sa ostro ohradili voči vyjadreniam Igora Matoviča, kedy používal a vulgárne slová. Poslanci žiadajú, aby sa Matovič za svoje výrazy ospravedlnil. 

Je možné, že ani dnes nepadne definitívne stanovisko. Pripravený vystúpi je aj Richard Sulík, ktorý chce vystúpiť až poobede. 

"Toto nie je žiadna motivácia pre ľudí, ktorí sa nedali doteraz zaočkovať. Treba pripustiť, že medzi sebou máme aj takých seniorov, ktorí sa nechcú dať zaočkovať a stále budú bojovať proti očkovaniu. Nemusia to byť hlúpi ľudia, len sa jednoducho zaočkovať nedajú. Práve týchto ľudí ponižujete tým, že ich nútite k očkovaniu. Takto sme minuli aj peniaze na očkovaciu lotériu, ktorá nemala žiaden význam a zbytočne sme minuli 27 miliónov eur. Vtedy ste pán Matovič tvrdil, že tá lotéria je odmeňovacia, takže zase išlo o klamstvo. Teraz chcete minúť 500 miliónov eur a zase nevieme, aká to bude motivácia," povedal poslanec SaS Radovan Kazda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy