Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Z Ukrajiny sa k nám dostanú už iba očkovaní. Zaočkovaných majú iba 20 % obyvateľov
Zdielať na

Z Ukrajiny sa k nám dostanú už iba očkovaní. Zaočkovaných majú iba 20 % obyvateľov

BRATISLAVA / V zaočkovanosti proti Covidu - 19 patria medzi najhorších v Európe a v posledných dňoch zaznamenávajú rekordné počty nových prípadov. Slovensko sa preto rozhodlo pre rázny krok voči Ukrajine. Cestujúcim, ktorí nie sú zaočkovaní ,bude vstup na naše územie odopretý.

Obmedzenie cestovania platí pre občanov Ukrajiny, ktorí nie sú zaočkovaní. Slovensko sa pre tento krok rozhodlo pre zhoršujúcu sa pandemickú situáciu nielen u nás, ale aj na Ukrajine. Tá v zaočkovanosti za európskymi krajinami výrazne zaostáva. Z takmer 42 miliónov obyvateľov je zaočkovaných sotva 20 percent.

Vstup cez východnú hranicu je aktuálne umožnený iba občanom Ukrajiny, ktorí majú u nás trvalý pobyt a ich rodinným príslušníkom. "Ak neočkovaný štátny príslušník Ukrajiny nepatrí do výnimky z uvedeného odporúčania Rady a chce vstúpiť na územie Slovenskej republiky napr. na turistické účely, bude mu na vonkajšej hranici vstup odopretý," informovala hovorkyňa prezídia policajného zboru, Denisa Bárdyová.

Podľa aktuálnych informácii prebiehajú kontroly na hraniciach pokojne a nezaočkovaní cestujúci, ktorých by museli vracať späť, prichádzajú iba minimálne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy