Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Očkovaní by mali byť podľa Lengvarského v prípade tretej vlny zvýhodnení. Schváli to parlament?
Zdielať na

Očkovaní by mali byť podľa Lengvarského v prípade tretej vlny zvýhodnení. Schváli to parlament?

BRATISLAVA / V piatok budú poslanci rokovať o návrhu z dielne Ministerstva zdravotníctva SR. V očakávaní tretej vlny pandémie by sa podľa ministra zdravotníctva mali zvýhodniť očkovaní. Odmietavé stanovisko opozície je viac menej jasné. Otázna je podpora koalície. Obyčajní ľudia rokujú aj v týchto chvíľach.

​V Národnej rade prebieha rokovanie poslaneckého klubu OĽaNO. Rokujú o návrhu ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského o tom, aby zaočkovaní ľudia mohli byť v prípade nástupu tretej vlny, zvýhodnení. Koalícia tak hľadá kompromis aj pre tých, ktorí sa očkovať odmietajú. "Predseda vlády Eduard Heger sa dnešného poslaneckého klubu OĽaNO zúčastní. Na spomínanom návrhu sa zhodla aj koaličná rada, takže predpokladá, že poslanci za tento návrh zahlasujú," vyjadrila sa Ľubica Janíková, hovorkyňa premiéra SR.

"Bol som v pondelok na koaličnej rade. Tam bol vyjadrený súhlas všetkých koaličných strán. Tie opatrenia budú nastavené podľa aktuálne platného Covid automatu. Do istého stupňa tam bude môcť byť určitý počet ľudí tak, ako je teraz. Tí zaočkovaní alebo testovaní budú nad rámec týchto opatrení, takže ja by som tie problémy nevidel tak vyhrotené," povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. "Daný návrh zákona bude predmetom diskusie na zajtrajšom poslaneckom klube," povedala Michaela Jurcová, hovorkyňa predsedu NR SR.

Podľa informácií TV JOJ by OĽaNO ministra zdravotníctva v tomto návrhu malo podržať a v piatok jeho návrh podporiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy