Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
NAKA zadržala sudcu Najvyššieho súdu
Zdielať na

NAKA zadržala sudcu Najvyššieho súdu

BRATISLAVA / Ďalšieho sudcu zadržala NAKA. Tentoraz skončil v rukách kukláčov sudca Najvyššieho súdu Jozef Milučký. Podozrivý má byť z korupcie. Kriminalisti mali u sudcu vykonať aj domové prehliadky.

O zadržaní ako prvý informoval Denník N.

Jozef Milučký, ktorého vo štvrtok ráno zadržala NAKA, pôsobí na Najvyššom súde od roku 2010. Predtým bol Milučký dlhé roky sudcom Krajského súdu v Žiline. Keď vznikal Najvyšší správny súd, hovorilo sa o ňom ako o možnom predsedovi, nakoniec sa tam nedostal. Po štvrtkovom zásahu kukláčov je podozrivý z korupcie. "Polícia u zadržaného vykonala domové prehliadky. Vzhľadom k prebiehajúcim úkonom trestného konania, bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka.

Milučkého zadržali aj na základe výpovede Pavla Polku, žilinského sudcu, ktorého si policajti odviedli začiatkom tohto roka, počas akcie Plevel. Polka bol obvinený zo zločinu prijímania úplatku a pre korupčné delikty, vinu si priznal a slovenskej justícii sa ospravedlnil. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Skončil s podmienkou a trestom vo výške 150-tisíc eur. S vyšetrovateľmi bol následne ochotný spolupracovať. Podrobné informácie o aktuálne zadržanom sudcovi Milučkom nemá ešte ani Najvyšší súd SR.


"Prezídium Policajného zboru požiadalo predsedu Najvyššieho súdu o zbavenie sudcu Najvyššieho súdu Milučkého povinnosti zachovávať mlčanlivosť. Ján Šikuta tejto žiadosti vyhovel," vyjadrila sa Slávka Viteková, tlačový odbor Najvyššieho súdu SR.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy