Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bývalý riaditeľ SIS Pčolinský ostáva vo väzbe. Za mrežami si ďalej pobudne aj Kováčik
Zdielať na

Bývalý riaditeľ SIS Pčolinský ostáva vo väzbe. Za mrežami si ďalej pobudne aj Kováčik

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský ostáva vo väzbe. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

"Senát 5 T NS SR na štvrtkovom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 1. júla, ktorým bola zamietnutá jeho žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu, ako nedôvodnú, zamietol," uviedla Važanová.

Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský čelí obvineniu, že za úplatok 20-tisíc eur zastavil odpočúvanie a rozpracovanie momentálne obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára. Druhé obvinenie je podľa medializovaných informácií založené na podozrení, že sprostredkoval sumu desaťtisíc eur policajtovi Mariánovi K. za to, aby sa neriešili podozrenia voči známej nadnárodnej stavebnej spoločnosti.

Najvyšší súd SR zamietol aj sťažnosť bývalého špeciálneho prokurátora

Sťažnosť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika senát 5T Najvyšší súd SR zamietol a označil ju za nedôvodnú na štvrtkovom neverejnom zasadnutí. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. Ide o sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného sudu z 15. júla, ktorý zamietol žiadosť obžalovaného o prepustenie z väzby na slobodu. Väzba Dušana Kováčika nebola nahradená s tým, že u obžalovaného podľa súdu pretrváva existencia dôvodov kolúznej a preventívnej väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy