Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na koaličnej rade sa zhodli na sume preplácania za testy. Za PCR by to malo byť 9 eur
Zdielať na

Na koaličnej rade sa zhodli na sume preplácania za testy. Za PCR by to malo byť 9 eur

Archívne video

BRATISLAVA / V posledných dňoch minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský avizoval nové podmienky pre testovanie na koronavírus.

Koaličná rada sa nevie zhodnúť na tom, ako to bude s testovaním. Politickú prestrelku vyvolalo preplácanie testov. Minister zdravotníctva na koaličnú radu priniesol finančnú analýzu, ktorá má určiť smerovanie v testovaní, od toho sa budú vyvíjať konečné ceny za testovanie. Ale definitívna suma padne až po prepočtoch ministra zdravotníctva. Podľa informácií TV JOJ by mali ľudia za AG testy doplácať cca 3 eurá a PCR test 9 eur. Tieto sumy ale nemusia byť konečné.  Testy aktuálne prepláca štát napríklad deťom, ktoré cestujú do letných táborov, ľudom, ktorí sa vracajú na Slovensku a rovnako aj ľuďom, ktorí boli preukázateľne v kontakte s nakazenou osobou.

"Súhlasím s tým, že keď niektorí ľudia potrebujú v prechodnej dobe preplácať testy, nie som úplne proti.  Som za to, aby nejakou symbolickou sumou na AG testy prispeli, po druhé PCR test je o niečo drahší takže, aj tá možnosť mať ich určitý počet zdarma v priebehu mesiaca, nemám s tým problém," skonštatoval Lengvarský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy