Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Od 26.apríla sa spustí čakáreň pre všetkých od 16 rokov. Výber vakcíny nie je naďalej možný
Zdielať na

Od 26.apríla sa spustí čakáreň pre všetkých od 16 rokov. Výber vakcíny nie je naďalej možný

BRATISLAVA / Od štvrtka, 26. apríla, bude otvorená čakáreň na očkovanie pre všetkých od 16 rokov. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

"Ľudia sa môžu hlásiť v kategórii 16+. Systém im bude priraďovať podľa počtu dostupných vakcín a podľa regiónu tak, aby sa dostali čím skôr," vyjadril sa minister zdravotníctva. Všetko bude záležať od záujmu jednotlivých ročníkov. "Šestnásť roční pôjdu poslední," doplnil šéf rezortu zdravotníctva Lengvarský. 

Vakcíny si vyberať nebudú môcť

To, akou vakcínou sa dajú ľudia na Slovensku očkovať aj naďalej nebude predmetom výberu. "Nie," odpovedal minister zdravotníctva na otázku či už by si mohli ľudia vybrať. Ešte minulý týždeň uviedol minister, že problémom pre spustenie čakárne pre všetky vekové kategórie je, že by to systém nemusel zvládnuť. Dnes potvrdil, že ho kolegovia presvedčili, že sú na to pripravení. 

Testovacia stratégia sa bude meniť

Po modifikácii testovania by sa s pribúdajúcim počtom očkovaných mohli uvoľňovať viaceré aktivity. "Budeme sa snažiť viac PCR testovať, trasovať kontakty. Ak bude pribúdať počet zaočkovaných, tak budú pribúdať aktivity, pri ktorých nebude treba antigénový test," vyjadril sa minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy