Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Milan Kňažko s očkovaním neváhal: Je to zodpovednosť aj voči iným
Zdielať na

Milan Kňažko s očkovaním neváhal: Je to zodpovednosť aj voči iným

BRATISLAVA / Už od 11. februára mohli o termíny na očkovanie žiadať aj vybrané skupiny pedagogických zamestnancov. A k zaočkovaným 132.februára pribudol aj Milan Kňažko. Sám už ochorenie Covid- 19 prekonal. Na očkovanie sa aj on prihlasoval tak, že musel hľadať voľné termíny dostupné mimo Bratislavy. Nakoniec uspel v Malackách.

Milan Kňažko, ktorý ochorenie Covid - 19 prekonal a otvorene hovoril aj o svojom neľahkom priebehu s očkovaním neváhal. "Ja som bol jedenásť dní v nemocnici. Bolo to najhoršie, čo som zažil doteraz. Takže ja by som bol nerád, keby sa to vrátilo," priznal Kňažko. Upozorňuje najmä na to, že očkovanie je aj zodpovednosť voči iným. "Poviem jeden veľmi jednoduchý príklad. Zastaví vás auto a dajú vám fúkať. Je to ako test na alkohol. Dobrovoľný. Môžete ho podstúpiť alebo ste posudzovaný ako pozitívny. Nečudujme sa, že ak sa niekto nedá očkovať alebo testovať bude posudzovaný ako pozitívny. Jednoducho bude znášať následky toho. Nebude môcť cestovať, pracovať tam, kde pracuje," vyjadril sa Kňažko. 

Učitelia sa budú očkovať od 13. februára ráno. "Ako fakt, klobúk dolu, hneď po tlačovej konferencii sme dostávali jednotliví riaditelia mail, kde bol link na prihlásenie na očkovanie," informovala riaditeľka základnej školy, Erika Drgoňová. "Už po tej prvej dávke je istá ochrana, hlavne pred ťažším priebehom. Po prvej dávke sa môže infikovať, ale je tam podstatne ľahší priebeh," vysvetlil lekár Visolajský. Aktuálne vypomáhajú s prezenčným vyučovaním na prvom stupni aj učitelia druhého stupňa. Tí však oficiálne nepatria do kategórií, ktoré sa môžu prednostne, hoci dnes do školy chodia úplne rovnako ako prvostupniarski učitelia. "Som učiteľkou druhého stupňa a momentálne učím žiakov na prvom stupni," reagovala učiteľka Katarína. Minister Gröhling povedal, že tieto prípady budú riešiť dodatočne. Aktuálne už o termín na očkovanie požiadali tisíce pedagógov. Pre TV JOJ hovorca minedu, Tomáš Kostelník uviedol, že k 16tej hodine 12.februára bolo zaplnených viac ako 13 500 termínov na víkendové očkovanie učiteľov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy