Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muža, ktorý mal pri sebe viaceré drogy a falošné peniaze, poslal súd za mreže
Zdielať na

Muža, ktorý mal pri sebe viaceré drogy a falošné peniaze, poslal súd za mreže

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Na okresný súd v Bánovciach nad Bebravou eskortovali muža, kvôli ktorému policajti v stredu hodinu po pol noci museli použiť zbraň. Chceli ho legitimovať, ale on začal unikať. Vystrelili do vzduchu a on spadol na zem. Cestou odhodil drogy. V jeho byte našli policajti falošné peniaze.

Ide o muža, kvôli ktorému v stredu v noci policajti strieľali, a to priamo na sídlisku. Na ulici ho uvidela hliadka a chcela ho legitimovať. Muž ale začal utekať a o chvíľu sa ozvali výstrely. "Bolo to šokujúce, v obytnej zóne sa strieľa, uprostred ticha a ešte v tejto situácii. To bolo strašné," povedal obyvateľ obce. "Dôvodom bol útek tejto osoby, ktorá nereagovala na výzvy polície. Počas úteku mal muž odhodiť zatavenú striekačku s hnedou látkou a igelitové vrecko so sušinou," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková.

Prenasledovaný muž spadol na zem a zranil si tvár. Policajti ho zadržali a skončil v cele. Podľa expertízy počas úteku odhodil pervitín a marihuanu. "Obvinený muž si mal drogy zabezpečovať na rôznych miestach a deliť ich a predávať ďalším konzumentom," ozrejmila Adámiková. Vyšetrovateľ ho obvinil z drogovej trestnej činnosti. To ale nebolo všetko. Policajti dôkladne prehľadali aj mužov byt. Okrem iného v ňom našli aj falošné bankovky. "Pri domovej prehliadke boli zaistené podozrivé 100 eurové bankovky v hodnote 600 eur. Vyšetrovateľ ho obvinil z falšovania peňazí," priblížila Adámiková.

"Dal som návrh na tzv. preventívnu väzbu, lebo sú dôkazy, z ktorých vyplýva, že obvinený by v prípade ponechania na slobode pokračoval v páchaní trestnej činnosti," vyjadril sa Marián Kollár, prokurátor, Okresná prokuratúra Bánovce nad Bebravou. Sudca sa s návrhom prokurátora stotožnil a obvineného poslal do väzby. "Obvinený sa priznáva k spáchaniu skutku, spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní," dodal Kollár. S väzbou však nesúhlasil a podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Trenčíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy