Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Juhoafrická mutácia sa u pacienta, ktorý zomrel v Nitre, nepotvrdila
Zdielať na

Juhoafrická mutácia sa u pacienta, ktorý zomrel v Nitre, nepotvrdila

Archívne video

NITRA / Závery zo sekvenovania koronavírusu u pacienta vracajúceho sa z Afriky sú známe. Muž, ktorý včera podľahol koronavírusu, nemal mutáciu B.1.351, známu ako juhoafrická mutácia. Rovnako výsledky nepotvrdili ani britský variant. Informáciu pre TV JOJ potvrdila hovorkyňa Fakultnej nemocnice Nitra Tatiana Kubinec.

"Podľa sprostredkovanej telefonickej informácií od virológa doktora Klempu sa u pacienta nepotvrdila juhoafrická ani britská mutácia koronavírusu. Pravdepodobne ide o variant pôvodného čínskeho vírusu. Oficiálna informácia ešte do Faklutnej nemocnice Nitra neprišla," povedala pre TV JOJ hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Informáciu neskôr potvrdil samotný minister zdravotníctva na svojom facebookovom profile."Koronavírusová infekcia u pacienta, ktorý pricestoval z dovolenky z egyptskej Hurgady a na infekciu následne aj podľahol v Nitrianskej fakultnej nemocnici, nebola nebezpečnou juhoafrickou mutáciou. Informáciu mi poskytol Boris Klempa z Biomedicínskeho centra SAV, ktorý zrealizoval sekvenovanie odobratej vzorky," uviedol Marek Krajčí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy