Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nové video z nemocníc nesie silný odkaz: Nedajte na pochybovačov, toto je realita, toto sú reálni ľudia
Zdielať na

Nové video z nemocníc nesie silný odkaz: Nedajte na pochybovačov, toto je realita, toto sú reálni ľudia

BRATISLAVA / Pandémia rozdeľuje ľudí na tých, ktorí zodpovedne pristupujú k opatreniam a tých, ktorí podňecujú na presný opak. Nemocnice denne hlásia desiatky nových hospitalizácii ľudí s ochorením Covid-19.

O začiatku nového roka hlásia nemocnice dennodenne nový počet hospitalizovaných ľudí na ochorenie Covid-19. Lekári, ale aj sestričky už nevládzu. 

Damián König s Lens Logic vytvorili video, v ktorom ukazujú zábery z nemocničných oddelení, kde ľudia bojujú o život s ochorením Covid- 19. Súčasťou videa sú aj vyjadrenia ľudí, ktorí tvrdia, že koronavírus, ktorý v roku 2020 ochromil celý svet je iba chrípôčka a všetky opatrenia sú iba strašením ľudí. Toto video má ukázať najmä ľuďom, ktorí neveria, že pandémia existuje, stále je tu s nami a zhoršuje sa to. Ak všetci ľudia nezačnú pristupovať k situácii zodpovedne, nič sa nezlepší. V Nitre už nemajú kapacity a pľúcne ventilátory im posielala nemocnica v Prešove, tie svoje už majú plne obsadené. 

Protesty, na ktorých ľudia popierajú vážnosť situácie

Aj napriek opatreniam a vážnosti situácie sa nájdu ľudia, ktorí ochoreniu Covid-19 neveria alebo tvrdia, že je to iba ako bežná chrípka. V utorok, 17.novembra, si Slovensko pripomínalo oslobodenie v roku 1989. Ľudia si túto nedávnu históriu pripomínali zapálením sviečky, vďakou a spomínaním. Ľudia sa stretli na niekoľkých miestach na Slovensku aj napriek zákazu zhromažďovania a protestovali proti opatreniam nosenia rúšok, odstupov a sami tieto opatrenia porušovali.

V čase čoraz viac narastajúcich počtov pozitívnych prípadov koronavírusu či ľudí pripojených na pľúcne ventilácie v nemocniciach nemala väčšina z protestujúcich na tvári rúška a nedodržiavali odstup. Protest organizovala strana Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS). Protestu sa zúčastnili viacerí členovia strany, medzi nimi aj Márian Kotleba, Milan Mazurek či Milan Uhrík. Dav po zhromaždení rozohnali ťažkoodenci. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy