Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Všetky učiteľky v materskej škole v obci Šumiac majú koronavírus
Zdielať na

Všetky učiteľky v materskej škole v obci Šumiac majú koronavírus

BREZNO / Keby nebolo Kráľovej holi, veľa ľudí by ani netušilo o existencii dediny Šumiac. Aj tam ľudí trápi korona kríza a Kráľova hoľa tu vraj tiež zohrala svoju úlohu.

Už tretí rok si môžu turisti počas výstupu na Kráľovu hoľu z obce Šumiac oddýchnuť na chate Pod Kráľovou hoľou. Ani toto turistické miesto neostalo nedotknuté pandémiou koronavírusu. 

Chata funguje v epidemiologicky schválených podmienkach cez výdajné okienko. "Sme väčšinou otvorení víkendovo," hovorí o situácii Dominika Holecová. V obci Šumiac, ktorá je destináciou viacerých turistov zaznamenali vysokú nezamestnanosť a zvýšenú nervozitu kvôli koronavírusu. Aj napriek tomu, že v počiatočných fázach nemali v obci ani jeden prípad s prichádzajúcimi turistami sa všetko zmenilo. Dnes sú infikované všetky učiteľky v materskej škole a Covid-19 zasiahol aj obecný úrad. "Ja som mala veľmi ťažký priebeh, tak môžem povedať všetkým občanom, že naozaj to nie je obyčajná chrípka. Je to veľmi náročné," opísala svoje pocity Jarmila Gordanová, starostka obce Šumiac. "Ľudia sú skeptickí, keď sa všetko zavrie, nemajú z čoho platiť pôžičky," hodnotí atmosféru starostka Gordanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy