Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister Krajčí netuší, od koho chce premiér ospravedlnenie
Zdielať na

Minister Krajčí netuší, od koho chce premiér ospravedlnenie

BRATISLAVA / Dnes popoludní rokovala pandemická komisia. Okrem aktuálnych čísel, ktoré na Slovensku nie sú dobré, informovala aj o pilotnom testovaní v školách. Ale tiež o pilotnom testovaní na protilátky v troch rómskych komunitách. Prišla tiež s návrhom nového semaforu. Neobišla ani zimné lyžovačky.

Pandemická komisia sa zaoberala viacerými témami. Jednou z nich môže byť aj možný lockdown počas vianočných sviatkov, pričom zodpovednosť zaň podľa premiéra Igora Matoviča leží na pleciach istých autorít štátu, ktoré by sa preto mali verejne ospravedlniť. Koho konkrétne Igor Matovič vyzýva, sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Lyžiari aj majitelia lyžiarskych stredísk stále nevedia jasný verdikt či budú môcť mať otvorené a ak áno tak za akých podmienok. Vyjadril sa k tomu minister dopravy, ktorý lobuje za otvorenú lyžiarsku sezónu za prísnych pravidiel, ako ale zdôraznil, rozhodnutie nie je na ňom.

Pendleri budú od pondelka na prechádzanie hranicami  potrebovať platný PCR alebo antigénový test nie starší ako 14 dní. Od pondelka k zmene vyhlášky. 

Situácia na Slovensku pokiaľ ide o ochorenie COVID-19 nie je dobrá. Ministerstvo zdravotníctva pripravilo návrh semaforu, kde je dokonca 5 okresov aktuálne zrelých na tvrdý lockdown a testovanie, aké bolo svojho času na Orave a v Bardejovskom okrese. 

Premiér Igor Matovič a jeho žiadosť o ospravedlnenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy