Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zverejnili výsledky z posledných kôl testovania. 2,26% bolo pozitívnych
Zdielať na

Zverejnili výsledky z posledných kôl testovania. 2,26% bolo pozitívnych

Reportáž o výsledkoch zasadnutia Ústredného krízového štábu 24.novembra

BRATISLAVA / Slovensko má za sebou štyri kolá testovania. Zatiaľ čo prvé bolo celoplošne povinné, tie ďalšie sa týkali iba niekoľkých miest. Štvrté kolo bolo dobrovoľné a výsledky nájdete v galérii.

Počas uplynulého víkendu bolo v rámci operácie Spoločná zodpovednosť testovaných celkovo 459 miest a obcí. Ozbrojené sily SR totiž nad rámec pôvodne plánovaných 458 miest a obcí vyhoveli aj žiadosti starostu obce Podhorany v okrese Kežmarok, ktoré tak pribudli na zoznam testovaných lokalít.

 „Výsledky všetkých testovaných miest a obcí sme tentokrát navyše na žiadosť samospráv rozdelili aj na rezidentov a nerezidentov testovaných oblastí. Verím, že to starostom a primátorom pomôže s prehľadom o výskyte ochorenia v ich samospráve a prípadne reagovať na vznikajúci problém," priblížil minister obrany SR Jaroslav Naď.

Šéf rezortu obrany poďakoval samosprávam za spoluprácu, ústretovosť a ochotu, s ktorou ku testovaniu pristúpili. Rovnako tak ocenil všetkých, ktorí sa na organizácii a samotnom testovaní podieľali. "Realizovať testovanie v takomto rozsahu je vždy výzvou, a preto som oprávnene mimoriadne hrdý práve na našich vojakov a vojačky, ktoré dokázali, že ich služba vlasti nepozná pracovný čas, únavu, ani neochotu. Patrí im za to moja úprimná a obrovská vďaka," dodal. 

4. kolo testovania využilo celkovo 110 609 obyvateľov, pričom pozitívne testy malo 2 501 z nich čo predstavuje pozitivitu 2,26 %. Súhrnne sa v rámci operácie Spoločná zodpovednosť urobilo už 5 921 772 antigénových testov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy