Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na poštách začali vyplácať sociálne dávky. Na dodržiavanie opatrení dohliadalo množstvo policajtov
Zdielať na

Na poštách začali vyplácať sociálne dávky. Na dodržiavanie opatrení dohliadalo množstvo policajtov

HUMENNÉ / Od skorého rána sa v stredu na poštách po celom Slovensku začali vyplácať sociálne dávky. Na dodržiavanie prísnych opatrení dohliadalo množstvo policajtov aj členovia občianskych hliadok. Ľudí, ktorí na tvári nemali rúško, dovnútra vôbec nevpustili. Informácie priniesla Katarína Kleknerová.

Sme pred poštou v centre Humenného. Desiatky poberateľov sociálnych dávok tu stáli už od rána. Niektorí prišli už hodinu predtým, ako otvárajú poštu. Ide prevažne o ľudí z mestskej časti Podskalka, kde žije vyše 2 000 Rómov.

Všetci rešpektovali pokyny polície. Počet zákazníkov v priestoroch pobočiek bol regulovaný tak, aby sa minimalizovalo riziko šírenia nákazy. "Púšťajú sa po skupinkách, po dvoch, po troch, maximálne po štyroch, podľa tohto, koľko je obsluhujúcich pri okienkach," vysvetlil náčelník MsP Humenné. 

Dovnútra mohli vojsť iba tí, ktorí sa chránili rúškom. V Stakčíne zasa pri vstupe na poštu to starosta obce zariadil tak, že rúška všetkým rozdávali. Ďalšie rúška vyčlenil pre dôchodcov. "Ľudia sú disciplinovaní, sú médiami dobre pripravení na to, že ako sa majú správať. Takže je tu kľud a poriadok," zhodnotil starosta Miroslav Bober. 

Na sociálne dávky čakali už od rána aj markušovskí osadníci. Na základe obecných opatrení sa bez ochranných prvkov ani nedostali z osady. Opatrenia boli prísne. Po dedine boli rozmiestnené občianske hliadky, ktoré najal starosta, tí kontrolovali nosenie ochranných pomôcok. Podobná a významná bola aj priamo pri pošte. "Bez rúšok a bez rukavíc tu nemôžu byť. Musíme dať trošku pozor na nich. To máme prikázané, že po dvoch ľuďoch tam máme pustiť," reagoval Milan Horváth z občianskej hliadky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy