Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Kamionisti blokujú viaceré úseky diaľníc, v kolóne stoja hodiny
Zdielať na

VIDEO: Kamionisti blokujú viaceré úseky diaľníc, v kolóne stoja hodiny

Zdroj: Polícia SR

BRATISLAVA / Kamióny už druhý deň blokujú jazdné pruhy na diaľnici D1. Kolóna stojacich kamiónov sa tiahne až od Senca po hraničný priechod Čunovo - Rajka. Polícia situáciu monitoruje už aj z vrtuľníka. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v prípade nerešpektovania a neuposlúchnutia pokynov policajti pristúpia k represívnym opatreniam a to zadržiavaniu vodičských preukazov.

Situácia na D1: 

Kamióny blokujú cesty do hlavného mesta a aj priamo v Bratislave. Tvoria sa kolóny a cesty sú neprejazdné. Pre opatrenia na maďarskej strane hraničného priechodu Čunovo - Rajka, stoja kamióny až od  D1 pri Senci. Kolóny ale vznikajú aj na D2 a diaľnici D4. 

Policajti už začali s vyťahovaním kamiónov z kolóny, ktoré prepravujú potraviny, lieky, zvieratá a ďalší dôležitý tovar. 

"Upozorňujeme verejnosť, že dopravná situácia v Bratislave je ovplyvnená aj tým, čo sa deje na hraničných priechodoch všetkých našich susedov - spôsob kontroly kamiónov, otvorenosť a zatvorenost hraničných priechodov a podobne. Bratislavskí policajti robia neustále všetko, čo je v ich silách. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v prípade nerešpektovania a neuposlúchnutia pokynov policajti pristúpia k represívnym opatreniam a to zadržiavaniu vodičských preukazov," informovala polícia. 

Vodičom v Bratislave odporúčajú, aby sa vyhli daným úsekom, aj diaľnice D2 od Stupavy do Bratislavy a využili predovšetkým cesty 1. a 2. triedy a miestne komunikácie -Lamačskú cestu, Jána Jonáša. "Žiadame kamionistov, aby rešpektovali pokyny policajtov a držali sa v pravých jazdných pruhoch," upozorňuje polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy