Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bez kultúry to jednoducho nejde, odkazujú organizátori festivalu Žijeme tu s vami
Zdielať na

Bez kultúry to jednoducho nejde, odkazujú organizátori festivalu Žijeme tu s vami

BRATISLAVA / Bez vstupného, bez honorárov, bez veľkých príprav. Takýto bol festival v historickom centre Bratislavy s názvom “Žijeme tu s vami”.

Viacerí známi umelci sa spojili, aby spoločne za prísnych protipandemickych opatrení odprezentovali svoje umenie. Aj známa rómska kapela Lomnické Čháve prišla z východu Slovenska vlakom. Z práce sa vypýtali od svojho majstra. "Prišli sme ukázať ľuďom, že bez ľudí nemáme šancu nič ukázať," tvrdí jeden z členov kapely Lomnické Čháve.

Táto partia ľudí si povedala, že kultúra musí prežiť za každých okolností. Preto účinkujú všetci zadarmo. "Aj náklady, ktoré vznikli napríklad s postavením stage a s technikou, znášajú práve tie firmy, ktoré to zabezpečujú," informuje PR manažérka festivalu Vladimíra Pôbišová "Ide o to, že niečo treba urobiť k tomuto festivalu, trvalo to 8-9 dní, kedy sme sa rozhodli, že urobíme takéto niečo, na upozornenie na to, že tu vlastne existujeme," tvrdí organizátor festivalu Nikita Slovák. 

Na festivale sa dodržiavajú všetky prísne protipandemické opatrenia, vstupy a výstupy ľudí počítajú prostredníctvom mobilnej aplikácie. 
Sám organizátor na umelcoch vidí, že im publikum chýba. Niektorí hodiny cestovali, aby sa mohli postaviť na pódium. "Fungujeme na scéne dlho a sme radi, že sme mohli prísť, chceli sme podporiť tých, čo sú za nami," povedali účinkujúci festivalu Fifo a Vierka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy