Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V seniorskom centre v Bratislave potvrdili koronavírus u zamestnanca
Zdielať na

V seniorskom centre v Bratislave potvrdili koronavírus u zamestnanca

BRATISLAVA / Koronavírus sa potvrdil už aj v Seniorcentre Staré Mesto v Bratislave. Podľa vedenia mestskej časti ho má jeden zo zamaestnancov. Vedenie centra ako aj mestskej časti pristúpili k sprísneniu preventívnych opatrení. V najbližších hodinách prebehne testovanie všetkých klientov a personálu.

Zástupcovia mestskej časti informovali, že v zariadení je v súčasnosti viac ako 50 klientov. Stará sa o nich 30-členný personál. "Nakazený zamestnanec bol zachytený pri nástupe do stredajšej smeny počas merania telesnej teploty, ktoré vedenie Seniorcentra realizuje od začiatku vyhlásenia mimoriadneho stavu," informoval hovorca mestkej časti Matej Števove. 

"Zamestnanca, ktorý pracuje ako upratovač, sme okamžite po zistení zvýšenej teploty poslali k jeho ošetrujúcemu lekárovi, ktorý mu nariadil testovanie na Covid-19. V piatok nám oznámili, že výsledok testovania bol pozitívny,“ informoval riaditeľ Seniorcentra Staré Mesto Matej Alex. Zamestnanec je v súčasnosti v domácej karanténe, priebeh ochorenia označuje ako mierny. Okrem zvýšenej teploty – 37,2 stupňa Celzia – sa u neho zatiaľ neobjavili žiadne ďalšie príznaky.

S klientami Seniorcentra prichádzal do kontaktu v obmedzenej miere.Mestská časť v spolupráci s riaditeľom centra prijali okamžite mimoriadne opatrenia. "Zrušili sme stravovanie v spoločných priestoroch, strava je klientom podávaná priamo na izby. Takisto sme minimalizovali počet zamestnancov na nevyhnutnú mieru,“ upresnil Alex.

V sobotu ráno kompletne vydezinfikujú priestory celej budovy. 

Zasadal krízový štáb mestskej časti 

Mestká čast na mimoriadnom zasadnutí krízového štábu riešila čo najrýchlejšie testovanie klientov aj zamestnancov. "Robíme všetko pre to, aby sa testovanie podarilo zrealizovať v najbližších hodinách. Preverujeme všetky dostupné možnosti, je to v tejto chvíli absolútne prvoradé,” ubezpečila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. "Personálu sme okamžite zabezpečili ďalšie ochranné pomôcky - ochranné okuliare a štíty, s pánom Alexom sme v nepretržitom kontakte, pravidelne nás informuje o všetkých ďalších opatreniach a zisteniach,” doplnila starostka. 

Ťažké chvíle prežívajú aj v domove sociálnych služieb v Pezinku. Televízia JOJ sa skontaktovala s jednou zo zamestnankýň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy