Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V zdravotníckom zariadení v rožňavskom okrese potvrdili Covid-19
Zdielať na

V zdravotníckom zariadení v rožňavskom okrese potvrdili Covid-19

V utorok sa stretla prezidentka Zuzana Čaputová s odborníkmi. Témou bol šíriaci sa koronavírus.

ROŽŇAVA / Jedna zo zamestnankýň zdravotníckeho zariadenia v rožňavskom okrese mala pozitívny test na Covid-19. Informáciu televízii JOJ potvrdil Jozef Varga, ktorý je poverený zastupovaním regionálneho hygienika v Rožňave. Zariadenie funguje v normálnom režime.

Tridsaťdeväťročná žena, ktorú pozitívne testovali na Covid-19, pochádza z rožňavského okresu. Bola v karanténe, nakoľko sa stretla s osobou, ktorá prišla zo zahraničia. Karanténu ukončila už pred dvomi týždňami, žiadne príznaky ochorenia nemala. 

Do práce chodila v normálnom  režime, počas práce mala všetky osobné ochranné pomôcky. 

Zdravotnícke zariadenie naďalej funguje v normálnom režime, momentálne testujú všetkých ľudí, s ktorými prišla do kontaktu. Kolegov aj pacientov. 39-ročnú ženu otestovali druhýkrát, výsledky budú známe vo štvrtok. Kompetentné orgány zatiaľ neposkytujú ďalšie informácie. 

V Krompachoch musia testovať personál interného oddelenia miestnej nemocnice. Hospitalizovali tam totiž ženu, ktorá mala mať údajne už pri príchode teplotu a kašeľ. No testy no Covid -19 jej urobili až neskôr a boli žiaľ pozitívne. Nemocnica napriek tomu chybu odmieta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy