Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Starostovia obcí žiadajú zmenu. Cez vyhradené hodiny pre dôchodcov sú obchody prázdne
Zdielať na

Starostovia obcí žiadajú zmenu. Cez vyhradené hodiny pre dôchodcov sú obchody prázdne

ZÁHORIE / Niektorí dôchodcovia v menších obciach zostali dezorientovaní. Na jednej strane im obce zabezpečili donášku potravín a obedov až k dverám, aby nevychádzali von, a na druhej strane zrazu majú možnosť až tri hodiny denne nakupovať. Prax je však taká, že predajne sú prázdne a preto chcú starostovia zmenu.

Starostovia obcí zobrali starostlivosť o dôchodcov veľmi vážne. Ušili im rúška a začali nakupovať potraviny. Dokonca im dohodli firmy, aby im varili obedy, aby zostali doma a boli chránení. "Varíme pre osem obcí najviac pre Jablonicu a rozvážame do osem obcí pre dôchodcov priamo domov, nemusia sa s nami dostať do kontaktu. Položíme pred dvere," povedal majiteľ reštaurácie v Jablonici Daniel Lukáč. 

Keďže mnohí dôchodcovia nemali dôvod chodiť nakupovať, obchody potravín dopoludnia sú prázdne. "Doporučoval by som, aby mali prednostné právo  dôchodcovia ísť do obchodu, ale nie aby sa nestalo, že hodinu,  hodinu a pol nikto v obchode nenakupuje," vyjadril sa starosta obce Jablonica Silvester Nestarec. 


V Záhorskej Vsi v čase od 9. do 12 hodiny ak sa v obchode nenachádza žiadny dôchodca, púšťajú aj mladších. Aby všetko išlo plynulo a nikto nebol ukrivdený, dohliadajú na to dobrovoľní hasiči.

V dedine majú štyri predajne potravín, a keď dôchodcovia boli doma a mladší nemohli nakupovať, starosta sa to rozhodol riešiť. "Púšťa ľudí po troch dovnútra s tým, že keď je medzi nimi dôchodca, dôchodca počká nech tí traja odídu, dôchodcovia si nakúpi a zasa idú po troch," dodal starosta obce Záhorská Ves Boris Šimkovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy