Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vo Veľkom Mederi sa zrazil vlak s kamiónom
Zdielať na

Vo Veľkom Mederi sa zrazil vlak s kamiónom

VEĽKÝ MEDER / V piatok ráno sa na železničnom priecestí stala dopravná nehoda. Vlak narazil do kamióna. Na mieste zasahoval vrtuľník. Počiatočné správy hovorili o 13 zranených, ich počet stúpol na 29.

"K zrážke došlo dnes ráno o 7:21 na železničnom priecestí so svetelnou signalizáciou bez závor smerom z Veľkého Mederu na Komárno. Český vodič kamiónu križoval priecestie z cesty I/63, kde z nezistených príčin vošiel do jazdnej dráhy prichádzajúceho vlaku," informuje hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová.

Pri nehode sa podľa prvotných informácií zranilo približne 13 cestujúcich, tento počet sa ustálil na 29, dve osoby sú vážnejšie zranené. Alkohol u vodiča kamiónu policajti nezistili. V bezvedomí a s ťažkými zraneniami bol rušňovodič leteckou záchrannou službou dopravený do nemocnice.

Miesto nehody bolo uzavreté a policajné hliadky odkláňali dopravu cez obec Okoč. Polícia žiada vodičov, aby rešpektovali pokyny polície a pokiaľ im to situácia dovolí, aby sa vyhli danému úseku cesty.

TV JOJ

Na mieste udalosti bol aj evakuačný autobus HaZZ, v ktorom hasiči ošetrovali ľahko zranené osoby. Havarovaný kamión zostal po zrážke prevrátený v záhrade priľahlého domu, hasiči z neho zachytávajú unikajúce prevádzkové kvapaliny.

Súvisiace články