Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Bratislave ubudnú bilbordy, odstraňovať pomáhal aj primátor Nesrovnal
Zdielať na

V Bratislave ubudnú bilbordy, odstraňovať pomáhal aj primátor Nesrovnal

BRATISLAVA / Hlavné mesto až doteraz neúspešne zápasilo s veľkým množstvom billbordov. Zníženie ich počtu pred voľbami sľuboval aj súčasný primátor Ivo Nesrovnal. Vzal to do svojich rúk. Odmontoval prvé reklamné tabule v centre mesta. Zvyšných viac ako 400, ktoré označil ako nelegálne, má do dvoch dní odstrániť technická čata.

Primátor prvé reklamné tabule symbolicky odmontoval a naložil do auta sám vlastnými rukami. "Dnes začíname odstraňovať 428 trojnožiek spoločnosti PRE SENT, ktorá už viac ako rok neoprávnene užíva verejné priestranstvá v Bratislave, a tak okráda Bratislavčanov o ich verejný priestor," povedal primátor Nesrovnal.

Konateľ tejto spoločnosti však tvrdí, že ten, kto okráda, je primátor mesta. "To, čo sa udialo považujem za krádež zo strany primátora," hovorí konateľ spoločnosti PRE SENT Peter Šrůtek.

Podľa primátora je na území hlavného mesta asi 4 tisíc reklamných zariadení na pozemkoch mesta a asi tisícka je nelegálna. Z nich aj vyše 400 patriacich spoločnosti PRE SENT. "Spoločnosti skončilo oprávnenie na užívanie v máji 2015," vysvetľuje primátor. 

Odvolania striedajú zrušenia

"My sme mali povolenie na zaujatie verejného priestoru, primátor sa rozhodol, že nám ho neudelí," informuje Šrůtek.

"My sme ich vyzvali na odstránenie, ale neposlúchli, odignorovali, čiže sme vydali rozhodnutie o odstránení, a OÚ nám potvrdil toto rozhodnutie," povedal Nesrovnal. "My sme sa voči tomu odvolali na OÚ a jemu toto rozhodnutie OÚ, zrušil...vydal ďalšie, znovu mu to OÚ zrušil," opisuje konateľ spoločnosti.

Skôr ako jeden súd rozhodne o legálnosti trojnožiek v občiansko-právnom spore, pribudne aj ďalší trestno-právny, ktorý však bude musieť počkať na verdikt toho prvého. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy