Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti si v Bratislave posvietili na taxikárov. Lietali pokuty
Zdielať na

Policajti si v Bratislave posvietili na taxikárov. Lietali pokuty

BRATISLAVA / Policajti si v hlavnom meste posvietili na nečestných taxikárov. Počas toho rozdávali jednu pokutu za druhou. Jeden z taxikárov vyfasoval pokutu až tisíc eur. Polícia bude v podobných kontrolách pokračovať.

Policajti sa zamerali na taxikárov, ktorí parkovali v blízkosti Bratislavskej hlavnej stanice. V pondelok 18. marca, od 9-tej rána náhodne zastavovali vodičov, ktorým dávali fúkať a následne im skontrolovali aj všetky potrebné doklady.

Vodiči taxislužby museli mať vodičský preukaz, technický preukaz, preukaz vozidla taxislužby, koncesiu, zdravotnú spôsobilosť a platné psycho testy. Policajti za jednu hodinu skontrolovali dokopy 15-tich taxikárov a zistili 6 priestupkov. Policajti kontrolovali aj správne označenie taxíkov. Keď na vozidle napríklad chýbal transparent, vodič odišiel s pokutou.

Až tisíc eurovú pokutu vyfasoval od policajtov vodič z Kirgizska. Mužovi totiž chýbalo udelenie koncesie, ale aj zdravotná prehliadka či psychotesty. Rovnakú pokutu už pri tom dostal aj vlani v novembri. Na krku má dokonca aj viacero dopravných priestupkov. Keďže muž na mieste pokutu nevedel uhradiť, policajti mu odobrali vodičský preukaz. Šoférovať taxík bude môcť až potom, ako uhradí celú pokutu a vybaví si aj všetky chýbajúce doklady.

"Najčastejšie išlo o priestupky, ktorými vodiči TAXI služby porušovali označovanie vozidiel TAXI. Ďalej nepredloženie potrebných dokladov na vykonávanie činnosti TAXI služby, a taktiež dokladov potrebných k prevádzke a vedeniu motorového vozidla,"  informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Silvia Šimková.

Niektorí vodiči sa sťažovali, kvôli množstvu potrebných papierov a potvrdení. Vodiči, ktorí majú všetko v poriadku, však takéto kontroly vítajú. Podľa ich slov to aspoň zníži počet nelegálnych prepravcov. "Ja to kvitujem, lebo veľa vodičov je nezodpovedných," vyjadril sa ku kontrolám taxikár Peter. Kontroly podobného charakteru plánujú policajti aj naďalej opakovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy