Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dištančné vzdelávanie pre e-mailovú hrozbu. BSK vydal odporúčanie
Zdielať na

Dištančné vzdelávanie pre e-mailovú hrozbu. BSK vydal odporúčanie

BRATISLAVA / Bratislavský samosprávny kraj (BSK) odporúča školám vo svojej pôsobnosti zvážiť možnosť dištančného vyučovania počas stredy (6. 12.). Dôvodom je výhražný e-mail, ktorý dostali na daný deň tri z nich, z toho dve v Bratislave a jedna v Senci. Na mimoriadnom utorňajšom brífingu o tom informoval predseda BSK Juraj Droba.

"Akokoľvek môže táto hrozba vyzerať amatérsky, bezpečnosť detí a zamestnancov našich škôl je na prvom mieste. Hoci bol obsah amatérsky, nie sme v situácii, kde by sme si mohli dovoliť ho podceniť," skonštatoval Droba.

Hrozbu formou výhražnej e-mailovej správy dostalo Gymnázium Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke, Gymnázium Ivana Horvátha v bratislavskom Ružinove a Gymnázium Antona Bernoláka v Senci. Vedenie BSK je od rána v kontakte s vedením týchto stredných škôl, rovnako tak s ministerstvom vnútra i políciou. Napriek tomu, že hrozba sa týka "len" troch spomínaných škôl, odporúča BSK jednodňové dištančné vyučovanie všetkým svojim stredným školám.

Droba v tejto súvislosti zároveň upozornil na niektoré dezinformácie a poplašné správy, ktoré sa objavili v niektorých médiách. Takéto ich konanie považuje za "nešťastné a smutné". Vyzval ich, aby informovali pravdivo. Dementoval napríklad tvrdenia, že na škole na Einstenovej ulici sa malo strieľať. Apeluje tiež na verejnosť, aby sa nepoddávala tým, korí šíria strach a teror.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy