Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Európu ochromil sneh a mráz. Aké počasie bude na Slovensku najbližšie dni?
Zdielať na

Európu ochromil sneh a mráz. Aké počasie bude na Slovensku najbližšie dni?

EURÓPA / Sneh a mráz ochromili Európu. Mníchovské letisko je bolo dopoludnia v utorok, 5. decembra, zatvorené. Pre mrazivé počasie zrušili všetky prílety aj odlety. Vpád prudkej zimy do Bavorska spôsobil meškania, či rušenia letov už cez víkend. Problémy sa týkajú aj ďalších druhov dopravy.

Prevádzkové priestory boli odmrazené v prvej polovici dňa. Zároveň je možné, že mníchovské letisko bude musieť z bezpečnostných dôvodov zrušiť aj väčšinu letov naplánovaných na druhú polovicu dňa, upozornilo letisko vo vyhlásení. Najnovšie obmedzenie prevádzky letiska v Mníchove prichádza len 48 hodín po jej obnovení. Bavorsko v piatok zasiahlo husté sneženie, v dôsledku čoho boli počas víkendu zrušené stovky odletov a príletov. Obmedzená bola tiež železničná i cestná doprava.

Nemecké dráhy uviedli, že mestské vlaky budú minimálne do stredy tohto týždňa jazdiť s výrazným obmedzením. 60 centimetrov napadnutého snehu ovplyvnilo aj diaľkové spoje. Zimné počasie ochromilo aj ďalšie časti Európy. Na severe Veľkej Británie spôsobilo množstvo dopravných nehôd, zatváranie škôl a výpadky elektrickej energie.

Na Slovensku môžeme očakávať intenzívne sneženie

Najbližšie hodiny bude počasie nad naším územím ovplyvňovať tlaková níž. Tá prinesie veľa oblačnosti a aj zrážky, ktoré môžu byť na juhu stredného Slovenska aj zmiešané, alebo dažďové. Takýto charakter počasia čakajme v stredu a aj vo štvrtok, pričom je potrebné v stredu počítať v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji lokálne aj s výdatným snežením. Aj v stredu a aj vo štvrtok sa môže objaviť poľadovica. Nebude to síce tak nebezpečná situácia ako si pamätáme zo soboty, ale je potrebné byť opatrný a ohľaduplný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy