Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mimoriadna odstávka v Slovnafte. Ľudí vydesil dym a hluk
Zdielať na

Mimoriadna odstávka v Slovnafte. Ľudí vydesil dym a hluk

Zdroj: Roman Lamoš - starosta Podunajských Biskupíc

BRATISLAVA / Bratislavská rafinéria Slovnaft musela pre výpadok elektriny odstaviť viacero výrobných jednotiek. Sprevádzalo to spaľovanie na všetkých poľných horákoch a zvýšená hladina hluku.

​Na mimoriadnu situáciu upozornili svojich obyvateľov aj viaceré okolité samosprávy. "Všetky procesy sú riadené a bezpečné," ubezpečuje rafinéria. Starosta bratislavských Podunajských Biskupíc Roman Lamoš na sociálnej sieti uviedol, že z horákov v rafinérii stúpajú väčšie plamene a dym ako bežne. "Okamžite som sa s skontaktoval s vedením rafinérie, ktoré ma informovalo, že ide o riadený a bezpečný proces a majú situáciu pod kontrolou," skonštatoval Lamoš. Na sociálnej sieti postupne pribúdali fotografie a videá, ktoré zachytávajú spaľovanie na poľných horákoch a stúpajúci čierny dym. Na aktuálnu mimoriadnu situáciu v rafinérii upozornila obyvateľov napríklad aj bratislavská mestská časť Vrakuňa či obec Rovinka v okrese Senec. V poobedňajších hodinách potvrdila Tatiana Novotná z komunikačného oddelenia spoločnosti, že dodávka elektriny do bratislavskej rafinérie Slovnaft bola obnovená.

Spaľovanie na poľných horákoch, zvýšený hluk či zápach z bratislavskej rafinérie Slovnaft môže verejnosť zaznamenať ešte aj v najbližších dňoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy