Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Školáčka mala na ušiach slúchadlá, zrazila ju električka
Zdielať na

Školáčka mala na ušiach slúchadlá, zrazila ju električka

BRATISLAVA / V posledných dňoch sa v hlavnom meste stali dve nehody, ktoré majú jedného spoločného menovateľa - nepozornosť. Zatiaľčo koncom minulého týždňa sa zranil po zrážke s električkou trinásťročný chlapec, vo štvrtok ráno sa zrážka s električkou stala takmer osudnou 13-ročnej dievčine.

K druhej nehode došlo na Saratovskej ulici v bratislavskej Dúbravke. Podľa svedkov mala dievčina v ušiach slúchadlá a počúvala hudbu. Kvôli silnému dažďu mala navyše na hlave i kapucňu. Prichádzajúcu električku teda podľa našich informácií nevidela a ani nepočula.

Prednosť má električka 

"V tejto súvislosti chodcov vyzývame, aby dodržiavali novelu zákona o cestnej premávke z roku 2011, ktorá jednoznačne definuje prednosť električiek na priechodoch," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. 

Ako dodala Mihalíková, tínedžerka vošla do koľajiska na zastávke Drobného, s povrchovými zraneniami ju previezli do jednej z bratislavských nemocníc. 

"Trinásťročné dievča utrpelo úraz hlavy, malo otras mozgu a záchranári ho ošetrení transportovali do Detskej fakultnej nemocnice," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. 

​Alkohol u vodiča električky po dychovej skúške vylúčili. Presné okolnosti nešťastia polícia vyšetruje.

Električka zrazila aj chlapca

Podobná nehoda sa stala v Dúbravke aj pred týždňom. Vtedy električka na Ulici J. Alexyho na zastávke Švantnerova zrazila 13-ročného chlapca a so zraneniami hlavy a dolnej končatiny ho previezli do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy