Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Takmer tragická zrážka, vodička má 83 rokov
Zdielať na

Takmer tragická zrážka, vodička má 83 rokov

TRENČIANSKA TEPLÁ / Premáva len raz za mesiac, no aj tak sa nevyhla dopravnej nehode. Historická električka, ktorá jazdí na šesťkilometrovej trati z Trenčianskej Teplej do Trenčianskych Teplíc sa v sobotu večer vracala zo svojej poslednej jazdy. Zostávalo jej prejsť už len jedno priecestie, no strojvodca si všimol, že jedno z áut pred ním nezastavilo. Za volantom sedela 83-ročná žena.

Bola sobota, krátko po šiestej hodine večer,  keď sa historická električka vracala späť do Trenčianskych Teplíc. Krátko po vjazde do mesta strojvodca pribrzdil a ako sa neskôr ukázalo, urobil dobre.

Na železničnom priecestí totiž jedno auto vošlo do dráhy električky. Osobné auto riadila 83-ročná žena.

“Žena nedala prednosť prichádzajúcej električke, pričom došlo k bočnému nárazu do auta,“ hovorí Pavol Kudlička, trenčiansky policajný hovorca.

Strojvodca nemal šancu zrážke zabrániť. Ako povedal, ešte pred vjazdom na priecestie silno trúbil, no 83-ročná vodička nereagovala. Zbadala sa, až keď náraz električky otočil jej auto o takmer 180 stupňov.

Prežila svoju smrť

Vodička utrpela iba niekoľko škrabancov a z auta vyšla po svojich. Sanitkou ju odviezli na ošetrenie do trenčianskej nemocnice. Policajtom ukázala aj doklad o zdravotnej spôsobilosti, ktorý musí mať každý vodič v jej veku.

“Dychová skúška na alkohol bola u oboch vodičov negatívna,“ potvrdil Pavol Kudlička.

Polícia napokon prípad uzavrela ako škodovú udalosť. Nechýbalo však veľa a zrážka sa mohla skončiť tragicky

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy