Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Grand Prix Bratislava tento rok hostí 97 jazdcov a 145 koní
Zdielať na

Grand Prix Bratislava tento rok hostí 97 jazdcov a 145 koní

BRATISLAVA / Ušľachtilé kone a dôstojní jazdci. Ďalší ročník najstaršieho a najkrajšieho parkúrového podujatia na Slovensku - Grand Prix ponúka jazdcom možnosť postúpiť v tabuľke a divákom

Ide o v poradí 52. ročník Mercedes - Benz Grand Prix Bratislava. Jeho riaditeľ Andrej Glatz sa parkúru venoval spočiatku ako aktívny jazdec, a to neuveriteľných 40 rokov. 

Grand Prix Bratislava začína 4. augusta. "Tento rok máme neočakávane veľa účastníkov, máme 97 jazdcov z 21 krajín a 145 koní, čo znamená, že program bude veľmi nabití a myslím si, že aj veľmi dobrý, pretože konkurencia je úžasná," uviedol riaditeľ Andrej Glatz. Zúčastnia sa aj jazdci z Bermúd, z Hong Kongu, z Japonska či z Thajska. 

Vzhľadom na rozličnosť súťaží vystrieda jazdec viacero koní, preto je počet koní niekoľkokrát vyšší ako počet jazdcov. Logisticky náročné podujatie si vyžaduje dlhodobú a dôkladnú prípravu. Na tohtoročnom Grand Prix Bratislava sa jazdci môžu kvalifikovať aj do Veľkej ceny alebo na Svetové hry. Podľa riaditeľa motivoval viacerých jazdcov určite aj možný postup v rebríčku. 

Andrej Glatz tvrdí, že medzi koňom a jazdcom musí fungovať chémia: "Jazdec síce je dominantný, no na druhej strane, so zlým koňom ani najlepší jazdec nič nespraví."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy