Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Streľba na súde v Moskve si vyžiadala najmenej tri životy
Zdielať na

Streľba na súde v Moskve si vyžiadala najmenej tri životy

MOSKVA / Tri obete si vyžiadala streľba na krajskom súde v Moskve. Podľa informácií bolo na mieste aj niekoľko ranených. Po krátkej evakuácii budovu súdu opäť otvorili.

Na krajskom súde v Moskve došlo k prestrelke, ktorá si vyžiadala najmenej tri obete. Na mieste počuli asi 20 výstrelov. 

Podľa RIA Novosti súvisí prestrelka s členmi GTA gangu, s ktorými súd prebiehal. Budovu súdu na krátky čas evakuovali a všetky súdne procesy, ktoré sa mali konať presunuli na iný dátum. 

BBC prinieslo informáciu, že k prestrelke došlo, keď sa členovia gangu pokúsili zobrať zbraň policajtom. Podozrivých zastrelili pri pokuse o útek. Ďalší dvaja zločinci a traja policajti boli zranení. 

GTA gang je alternatívny názov pre organizovanú zločineckú skupinu, ktorá niekoľko mesiacov terorizovala moskovských vodičov. Zločinci, ktorých správanie sa nápadne podobalo priebehu hry Grand Theft Auto, mali počas svojho vyčíňania zabiť až 17 ľudí. 

S pomocou pásov s hrotmi zastavovali vodičov na svojich autách, následne ich okradli a mnohých zabili. Skupina čelí obžalobe zo 17-tich vrážd, dvoch pokusov o vraždu, z lúpežných prepadnutí a z nelegálnej držby zbraní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy