Skoro jasno
22°
Bratislava
Rozpory v prípade vraždy Tibora Bugára. Výpovede sa rôznia
Zdielať na
Krimi

Rozpory v prípade vraždy Tibora Bugára. Výpovede sa rôznia

BRATISLAVA / Bývalí Sýkorovci, ktorí obviňujú údajného šéfa gangu Róberta Lališa v prípade vraždy Tibora Bugára, si protirečia. Tvrdí to obhajoba bossa s prezývkou Kýbel. Ten čaká na verdikt Najvyššieho súdu, ktorý má rozhodnúť o jeho odvolaní proti doživotnému žaláru v kauze šiestich vrážd a založenia zločineckej skupiny.

Národná kriminálna agentúra obvinila Róberta Lališa a jeho dvoj údajných kumpánov ešte koncom júla.

"Z vraždy spáchanej v roku 1999. Ďalšie informácie momentálne neposkytujeme," informala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Vražda Tibora Bugára

Bratranec známeho politika Bélu Bugára zmizol v januári 1999 a polícia našla jeho pozostatky až vlani v novembri pri Čataji neďaleko Senca.

Z vraždy okrem Lališa alias Kýbla, ktorý je zatiaľ neprávoplatne odsúdený na doživotie, obvinili ďalších dvoch popredných mužov skupiny, a to Martina Biháriho alias Rusa a Ladislava Bališa známeho v podsvetí pod prezývkou Dlhý Laco. Obaja sú už právoplatne odúsední na 23, respektíve 25 rokov.

"Klient sa cíti nevinný v plnom rozsahu a v súčasnosti vníma určité rozpory vo výpovediach takzvaných spolupracujúcich obvinených," uviedol obhajca Róberta Lališa Martin Pohovej.

Rozpor vo výpovediach

Polícia sa podľa informácií opiera predovšetkým o výpoveď korunného svedka Juraja Billíka, ktorý si odpykáva 8-ročný trest pre členstvo v zločineckej skupiny. Práve o ňom v minulosti kolovali chýry, že sa pred viecerými členmi gangu chválil, ako 31-ročný autíčkar vypúlil oči, keď ho vlastnoručne zahrdúsil.

Pred vyšetrovateľom mal naopak tvrdiť, že muža s prezývkou Buggy iba mierne priškrtil a išiel vykopať jamu. Dokončiť ho mal ďalší vplyvný muž skupiny Peter Havasy alias Havel, ktorého v júni 2004 rozstrieľali pod bratislavským Prístavným mostom.

"K jednotlivým rozporom sa vzhľadom na obhajobnú stratégiu nebudeme vyjadrovať," povedal Pohovej.

Nevydarený obchod

Bugár sa angažoval v ochranke spoločnosti Gamatex, ale jeho zmiznutie zrejme súviselo s ukrajinským podsvetím. Vraj sa o neho začali zaujímať rusky hovoriaci ľudia, ktorým predal kradnuté Audi po nevydarenom atentáte na istého podnikateľa Miškova.

​Lališ má byť vo väzbe v totálnej izolácii od okolitého sveta. Podľa jeho advokátov ale neopodstatnene, pretože nemá koho ovplyvňovať.

Tí, čo stáli za Bugárovou násilnou smrťou, sú v súčasnosti buď mŕtvi, alebo za mrežami.

"Klient má v súčasnosti sprísnený režim, je v kolúznej väzbe a budeme pracovať na tom, aby mu tento reži zmiernili," uzavrel obhajca.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy