Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Boss sýkorovcov Róbert Lališ dal podľa polície popraviť bratranca Bélu Bugára
Zdielať na

Boss sýkorovcov Róbert Lališ dal podľa polície popraviť bratranca Bélu Bugára

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Údajný boss sýkorovského gangu Róbert Lališ má na krku nové obvinenie. Podľa polície dal popraviť bratislavského autíčkara a bratranca známeho slovenského politika Tibora Bugára.

Niekoľko rokov starú vraždu majú podľa spomínaného zdroja na svedomí traja muži z prostredia takzvaných Sýkoriek, zatiaľ neprávoplatne na doživotie odsúdený Róbert Lališ alias Kýbel a vysoko postavení členovia skupiny Martin Bihári a Ladislav Bališ, prezývaní tiež Rus a Dlhý Laco. Tých už medzičasom právoplatne odsúdili na 23 a 25 rokov.

Obvinili troch mužov

Polícia napokon potvrdila, že vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry ešte minulý piatok obvinil z vraždy troch mužov. "Kostrové pozostatky poškodeného boli políciou nájdené v novembri 2015 v katastrálnom území Čataj, okres Senec," potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Vražda Tibora Bugára ostávala celé roky v úzadí veľkých káuz. Keď sa však v roku 2013 rozhodol spolupracovať s prokuratúrou a políciou člen sýkorovského gangu Juraj Billík, aby vyviazol s osemročným trestom, začali na povrch prenikať reči o tom, že práve on tohto bratislavského autíčkara vlastnoručne zahrdúsil. Viacerí svedkovia tvrdili, že sa mal dokonca smiať, keď muž s prezývkou Buggy v posledných sekundách života vypliešťal oči. 

Podľa najnovšie medializovaných informácií mal však Billík, prezývaný Čapatý, pred vyšetrovateľom tvrdiť, že Bugára nezaškrtil, ale iba zakopal. " Je považovaný za spolupracujúceho obvineného aj v iných trestných činoch, starých vraždách, ktoré boli v roku 1997 a v nasledujúcich rokoch," vysvetil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Rok pred šokujúcim priznaním však bývalý bubeník Čapatý spoluprácu s podsvetím rezolútne odmietal. „Nebol som a nie som žiadnym členom žiadnej zločineckej skupiny. Bol som len členom hudobných skupín," povedal vtedy. 

Telo sa nenašlo

Známeho politika a bratranca zavraždeného muža už vtedy tieto informácie prekvapili. "Neviem, neboli sme v kontakte, mne to povedali len novinári, že zmizol," povedal Béla Bugár. 

Bugár sa angažoval v ochranke spoločnosti Gamatex, ale jeho zmiznutie zrejme súviselo s ukrajinským podsvetím. Vraj sa o neho začali zaujímať po rusky hovoriaci ľudia, ktorým predal kradnuté Audi po nevydarenom atentáte na istého podnikateľa Miškova. Bugárove telo sa nikdy nenašlo, polícia ho od januára 1999 evidovala ako nezvestného. Mal iba 31 rokov. Lališov obhajca sa o obvinení dozvedel až od nás.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy