Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chcete pracovať v Kanade? Teraz je ten správny čas...
Zdielať na

Chcete pracovať v Kanade? Teraz je ten správny čas...

Chceli by ste pracovať v Kanade? Tento rok máte reálnu šancu dostať sa do krajiny javorového listu pomerne jednoducho. Kanadská ambasáda totiž spúšťa program "Zažite Kanadu", ktorý ponúka Slovákom pracovné víza až na jeden rok.

V minulom roku vycestovalo do kanady 150 Slovákov. Tento rok sa kvóta značne navýšila. "Sme nadšení z toho, že sa podarilo túto kvótu zvýšiť. Kanade môžeme privítať 350 mladých Slovákov," K hovorí veľvyslankyňa Kanady na Slovensku Kathy Bunka.

Pracovné víza v rámci programu Zažite Kanadu môžete dostať až na jeden rok. Musíte však spĺňať vekovú podmienku - a teda mať od 18 do 35 rokov. A musíte tiež dokázať, že máte k dispozícii dostatok finančných prostriedkov na pobyt v Kanade. "Ide o sumu 2 500 kanadských dolárov," dodala veľvyslankyňa.

Nemusíte len pracovať...

Účastnícky poplatok na program Zažite Kanadu je v súčasnosti 110 €. Výhodou programu je to, že nemusíte po celý čas pracovať, Môžete cestovať po krajine a aj meniť zamestnávateľov. V prípade projektu "Zažite Kanadu" platí, kto prv príde ten prv melie. Žiadosti sa totiž budú posudzovať priebežne podľa dátumu ich doručenia.

ISIFA

Súvisiace články