Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vzťahy na pracovisku. Áno alebo nie?
Zdielať na

Vzťahy na pracovisku. Áno alebo nie?

Na každom pracovisku nájdete partnerské vzťahy. Manželov, priateľov či dokonca milencov. V práci trávime čoraz viac času a je celkom prirodzené, že si práve tam nájdeme aj budúceho životného partnera.

Otázka je, čo to urobí s vašou pracovnou morálkou a ako na to zareaguje váš zamestnávateľ. Na tieto, ale aj ďalšie otázky odpovedala Klára Javorská z pracovnej agentúry Trenkwalder, ktorú privítal v štúdiu Novín o 12-ej moderátor Ivan Janda.

Hovorí sa, že práca a vzťahy príliš nejdú dokopy. Podľa internetového portálu topzena.sk, nástrahami, ktoré číhajú na vzťah na pracovisku, sú najčastejšie konflikty v práci prenášané do súkromia. Existuje aj riziko "ponorkovej choroby" 

Vzťah s kolegom

Niektoré firmy majú v zmluvách podchytený zákaz lásky na pracovisku. Ak sa zamilujete do kolegu a tento vzťah musíte tajiť, buďte obozretní. Vždy sa nájde na vašom pracovisku "dobrák", ktorý s radosťou o vašom vzťahu bude informovať šéfa. 

Vzťah so šéfom

Ak udržiavate vzťah so šéfom či šéfkou, môžete si byť istí, že vaši kolegovia si o vás myslia svoje.Vzťah so šéfom sa vydarí len málokomu a málokedy. V každom prípade vzťah s nadriadeným je dobré tajiť. Minimálne pred závistlivými kolegyňami. Ak vás totiž povýšia, alebo zdvihnú plat, je viac ako jasné, ako sa vaše kolegyne zachovajú. 

Klára Javorská zo spoločnosti Trenkwalder odpovedala na zaujímavé otázky. Pozrite si video.

ISIFA

Súvisiace články