Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pozor na neznáme čísla! Nedoplatíte sa...
Zdielať na

Pozor na neznáme čísla! Nedoplatíte sa...

Tiež sa vám už stalo, že po otvorení faktúry od mobilného operátora sa vám poriadne zatočila hlava? Je možné, že ste si zle prečítali podmienky zmluvy a ani ste nevedeli za koľko a kam voláte. Možné však je aj to, že vám jednoducho operátor naúčtoval aj to čo nemal

Reportér David Mimra preto zisťoval, na koho sa obrátiť v prípade, že s kvalitou služieb či obsahom faktúry nie ste spokojní. Základným predpokladom, aby vás po doručení faktúry neranila mŕtvica je dobre si prečítať a podpísať správnu zmluvu. 

"Práve seniori prehliadnu tie malé písmenká, ktorými sa určuje nielen cena za volanie, ale aj podmienky používania," tvrdí hovorca Telekomunikačného úradu Roman Vavro. Pokiaľ sa budete spoliehať len na radu známych, prečo si vybrať daný tarif, mohlo by dôjsť k nedorozumeniu a hlavne k rozčarovaniu nad vysokou faktúrou. Aj keď uzavriete dobrúp zmluvu, stále budete v strehu a dávajte si pozor aj na to, kam a na aké čísla zo svojho telefónu voláte.

Prezvoní vás číslo z cudziny

Stále existuje jeden veľký problém a to sú audiotextové služby.V praxi to vyzerá tak, že vás prezvoní číslo z cudziny. Vy zo zvedavosti samozrejme zavoláte naspäť. Za minútu hovoru môžete dať aj desiatky eur. Podobné je to aj so sms súťažami. Vždy musíte dopredu vedieť, koľko za ňu zaplatíte.

Ak sa pri riešení problému s mobilným operátorom nedohodnete a nechcete sa hneď súdiť, môžete o pomoc požiadať telekomunikačný úrad. Ten síce operátorovi nemôže nič prikazovať, ale spor sa bude snažiť mimosúdne vyrovnať.

Elmer Shane/ilustračné

Súvisiace články